Amerikanci doneli ODLUKU: “Dara iz Jasenovca” nije u trci za Oskara, Aida iz Srebrenice jeste

Film reditelja Predraga Gage Antonijevića "Dara iz Jasenovca" o stradanju Srba u zloglasnom ustaškom logoru izazvao je poslednjih dana mnoge reakcije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Film “Dara iz Jasenovca” nije ušao u izbor za Oskara. Američka akademija filmske umetnosti i nauke nije uvrstila naš film u trku za 93. nagradu po redu, u kategoriji za najbolji međunarodni film (International Feature Film Award).

Među 15 kandidata je zato film Bosne i Hercegovine “Quo vadis, Aida?”, koji prikazuje ratna dešavanja u Srebrenici, a za nagradu sa stranog govornog područja boriće se sa ostvarenjima Čilea, Danske, Češke, Francuske, Gvatenale, Hong Konga, Irana, Obale Slonovače, Meksika, Norveške, Rumunije, Rusije, Tajvana i Tunisa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsetimo, film reditelja Predraga Gage Antonijevića “Dara iz Jasenovca” o stradanju Srba u zloglasnom ustaškom logoru izazvao je poslednjih dana mnoge reakcije.

Ne daju na svoje korene: Srbi iz dijaspore pokrenuli peticiju zbog “Dare iz Jasenovca”

Objavljen trejler za film “Dara iz Jasenovca”: Svet će napokon videti priču o stradanju srpske dece 



Izvor: Novosti

Komentari (3)

  1. Pa u pitanju su Srpska deca ,Romi i Jevreji. Sledece godine bice film o Kosovu i ugnjetavanju albanaca. Nema Srpske dece , silovanih devojaka , zena ,nema zute kuce ,ali zato ima knjiga koja svedoci Srpsko Srce Johanovo. Treba je procitati. Zato izdajte knjigu po snimljenom filmu , a svaka knjiga je pisi dokument koji se prenosi s kolena na koleno.

    Odgovori
  2. Film na razini Kalimera..prava pravcata nepravda..svi su zli ,mi uvijek krivi..Da se razumijemo,niko ništa ne negira ali kad se pretjeruje dobije se kontra efekt..a što se tiče ponosa i identiteta se naslijedilo od 500 g služenja Turcima?

    Odgovori
  3. Bez obzira što nije u konkurenciji za Oskara,ameri su se se prepoznali po nesreći koju čini po svetu,film Dara iz Jasenovca je pokrenuo Ameriku.Teško je očekivati više razumevanja za vekovnu borbu za pravdu i slobodu,koje vodimo u ovom divljem okruženju,jer njihovo mišljenje formiraju mediji,ili su ne zainteresovani za događanja izvan Amerike.Ipak su oni konglomerat evropskih,azijskih,afričkih naroda i kultura,dakle bez identiteta,tako da im smetaju identiteti,uslovno rečeno i autoriteti ponosnih "malih"naroda

    Odgovori

Ostavite komentar