Vozači, OPREZ! Na putevima MAGLA i opasnost od udara jakog vetra!

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja su prohodni i nema snega

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / Gerhard G.

Javno preduzeće “Putevi Srbije” saopštilo je jutros da je zbog magle smanjena je vidljivost na većini putnih pravaca u zemlji.

Kako se navodi u saopštenju, vidljivost je na teritoriji Vojvodine smanjena od 50-200 metara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja su prohodni i nema snega.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije i putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Kruševca, Ivanjice i Novog Pazara.

“Putevi” savetuju vozače na opreznu vožnju i zbog moguće poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na mostovima.

Posle jutarnje magle i sumaglice, vozače na putevima u Srbiji u nižim područjima očekuju suvi kolovozi, dobra prohodnost puteva i manji broj vozila, dok će se u drugom delu dana saobraćaj osetno pojačati, prvenstevno na pravcima koji vode sa planina i vikend naselja, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMS S).

AMS S. međutim, upozorava vozače da povremeno jači udari vetra danas mogu otežavati vožnju, a posebno onim koji upravljaju vozilima s prikolicom, teretnim vozilima i autobusima.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar