Publika ih je obožavala, a oni su se samo svađali: Neobično prijateljstvo Bate Stojkovića i Pavla Vuisića

Bata je jednom prilikom Pavla namerno udario daskom po glavi, a jednom mu je i spasio život

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ RTS Sajt - Zvanični kanal

Bata Stojković i Pavle Vuisić su u “Maratoncima” i “Ko to tamo peva” igrali rame uz rame, ali dugo se po Beogradu pričalo da se glumačke legende van ekrana ne podnose. Prepričavale su se njihove netrpeljivosti, a od svih najviše ona kako je Vuisić Batu svom snagom udario daskom po glavi kada su snimali “Maratonce”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Godinama nakon što je Bata preminuo, njegova udovica Olga, koja je takođe preminula, pre nekoliko godina je ispričala da su sve te priče bile prenaglašene.

Legendarni Orson Vels je govorio: “Najbolji glumac na celom svetu je Pavle Vuisić”

“Bilo je svašta između njih, ali ništa negativno. U “Maratoncima” kada su snimali scenu u kojoj ga Pavle udari daskom po glavi, dogodilo se to da ga je nenamerno, u ne znam kom ponavljanju, zaista i lupio iz sve snage”, rekla je ona i dodala:

“S druge strane, dok su radili “Ko to tamo peva”, Pavle mu je spasao život. Kadar u kome Bata pliva u mutnoj i ledenoj Tisi, bezbroj puta je ponavljan. On bi otplivao do sredine reke, a Boža Nikolić ga je snimao pri povratku ka obali. Pošto je bilo hladno, jedva su pronašli gumeno odelo u koje je Bata mogao da uđe. Od silnog napora zbog plivanja kroz mulj do kolena, njemu je pozlilo, jer ga je odelo gušilo”, ispričala je Olga:

20 godina od smrti Dragana Maksimovića Makse: Prebijen je u samom centru Beograda, niko mu nije pomogao

“Tada je Pavle uskočio u vodu, izvadio nož i presekao to gumeno odelo kako bi Bata došao do vazduha. Glumci su između sebe uvek imali razne šale, niko se nije ljutio i nije bilo svađa. Podžapaju se, jedni drugima svašta kažu, ali to nije proizilazilo iz mržnje, već iz vruće atmosfere. Malo popiju, sporečkaju se i posle kao da ništa nije bilo”, rekla je Olga svojevremeno.

Prva srpska rediteljka: Pomerila je granice domaćeg filma, prkosila svima i zapalila Čkalju

Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar