APEL ZA POMOĆ

Natalija (17) je ROĐENA MRTVA, oživeli su je, a onda je umrla još pet puta: Sada joj treba naša pomoć!

Nataliji Stevanović potrebno je oko 500.000 evra za kompletno lečenje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: budihuman.rs

Natalija Stevanović (17) rođena je mrtva u petom mesecu trudnoće. Preživela je pet kliničkih smrti, ali se ne predaje i nastavlja da, prkosno uzdignute glave, korača kroz život.

Pomozimo maloj Jovani (6): Pevuši i izmišlja reči, ali ne može da kaže kada je nešto BOLI

Kao posledica dugog boravka u inkubatoru javlja se divergentni strabizam.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Rođena sam mrtva, ali doktori nisu odustali od mene i reanimirali su me. Noć je bila kritična, umirala sam im više puta. Novi doktor, koji je tada naišao, nije želeo da me ostavi da umrem sama u plastičnoj kutiji. Celu noć me je držao na grudima kako bih preživela. Babica Olja me je krstila u bolnici – priča za Telegraf Natalija početak svoje nepredvidive životne priče.

U petoj godini doživljava stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj zadobija potres mozga, subarahnoidalno krvarenje, subarahnoidalni hematom, epileptični status, kliničku smrt, prelom butne i pubične kosti. Posledice nesreće su hemiplegia, hemipareza leve strane, tremor, ventrikulomegalija i mikrocista.

– Mamu i mene je 24. marta 2009. godine ispred vrtića udario pijani vozač. Tada sam doživela prvu kliničku smrt. Hitno su me prevezli u Urgentni centar. U komi sam provela 31 dan. Kao jednu od posledica nesreće imam cistu na mozgu koja ne može da se operiše. Tada me je spasao isti doktor koji mi je spasao život kada sam se rodila – objašnjava ona.

Srbijo, pomozimo malom Oliveru da ŽIVI! Ima samo 10 meseci, a zbog bolesti ne može samostalno da diše

Natalija je imala još dve kliničke smrti 22. februara i 16. novembra 2020. godine, ali je odlučila da se bori i da nastavi da živi.

Ona u medicinskoj školi pohađa tri smera, i odlična je učenica. Velika želja joj je da postane neurohirurg, kao čovek koji joj je toliko puta spasao život i koji dan-danas ne samo da vodi računa o njenom zdravlju, već brine o njoj, brani je i štiti na jedan poseban način. Zbog raznih situacija u kojima su se našli, među njima se razvilo prijateljstvo.

Nataliji su potrebna sredstva za transplantaciju matičnih ćelija u inostranstvu, laboratorijske analize, suplemente, operaciju strabizma, kontrolne preglede, tretmane u hiperbaričnoj komori, troškove prevoda medicinske dokumentacije, kao i za putne troškove i smeštaj.

Za njeno kompletno lečenje potrebno je oko 500.000 evra, dok joj za prvu transplantaciju matičnih ćelija u Kijevu fali još oko 3.000 evra. Ona je zakazana za 22. februar, te je Nataliji hitno potreban novac. Terapije se primaju na šest meseci, a ona u Kijev radi ovog zahvata treba da ide 12 puta.

Za Natalijin osmeh! Budimo humani!

Pomozimo Nataliji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 908 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human908 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000795180-30

Uplatom na devizni račun: 160600000079552271
IBAN: RS35160600000079552271
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar