Drama pripala gostima: Zvezda doživela još jedan poraz posle neizvesne završnice (VIDEO+FOTO)

Crveno-beli izgubili su od Asvela 81:78

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su novi poraz u Evroligi pošto su izgubili od Asvela 81:78.

Goste je šut služio jako dobro, naročito u prvom poluvremenu, a najefikasniji je bio Noris Kol sa 22 poena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kod Zvezde su najbolji bili Ognjen Dobrić sa 17 poena i četiri skoka, odnosno Kori Volden sa 17 poena, dva skoka i tri asistencije.

Hvala vam što ste pratili tekstualni prenos košarkaške utakmice Evrolige, Crvena zvezda – Asvel na portalu objektiv.rs.

Zvezda je na startu poslednjeg perioda preokrenula i povela 58:57. Ekipe se smenjuju u prednosti, a na pet minuta do kraja meča Zvezda vodi 69:66. Uzbudljiva završnica utakmice u Beogradu, na minut do kraja Asvel ima prednost 79:78. Kol je na pet sekundi pre kraja dva puta bio precizan sa linije penala 81:78. Zvezda je imala poslednji napad, ali je Lojd promašio šut za tri poena, tako da je Asvel trijumfovao u Beogradu.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Asvel i u nastavku utakmice svašta pogađa i na četiri minuta do kraja treće četvrtine i dalja ima prednost 55:46.  Zvezda je u finišu četvrtine pojačala tempo i potpuno se vratila u igru. Treću deonicu Zvezda je rešila u svoju korist 18:12, tako da u poslednjih 10 minuta ulazi poenom zaostatka 57:56.

TREĆA ČETVRTINA: 

Bolje je ovaj deo igre otvorio gostujući tim i poveo 35:29. Zvezda je ponovo primila mnogo poena za 15 minuta pa je Asvel stigao do dvocifrene prednosti 40:29. Zvezda je u finišu druge četvrtine napravila seriju 8:0 tako da se na poluvreme otišlo sa prednošću Asvela 45:38.

DRUGA ČETVRTINA:

Izuzetno efikasan početak utakmice, posle četiri minuta igre gosti vode 14:11. U sledećem napadu, Volden je odmah pogodio trojku i izjednačio na 14:14. Jako dobrim procentima šuta Asvel je uspeo da dobije prvi deo igre 25:23.

PRVA ČETVRTINA:

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos košarkaške utakmice Evrolige, Crvena zvezda – Asvel.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić je pred ovaj meč izjavio:

“Ekipa ASVEL-a se nalazi u dobrom ritmu i sjajnoj formi, vezali su tri pobede, takođe tokom dosadašnje sezone pokazali svoj kvalitet i nekim velikim pobedama poput one nad Barselonom, ali i vrlo dobrim igrama u gostima kao u Vitoriji i Pireju. Radi se o jednoj od fizički najdominantnijih ekipa u ligi, izvanredne su atlete, ekipa koja je dugo na okupu i koja igra vrlo čvrstu odbranu što ističu kao najveći adut. Zbog svega što govori da se radi o izuzetno ozbiljnoj ekipi, potrebno je da osim vrlo visokog energetskog nivoa, odigramo dobru i čvrstu utakmicu sa maksimalnom koncentracijom tokom svih 40 minuta”.

Crveno-beli su  u prvom susretu ove sezone koji je odigran u novembru u Francuskoj ostvarili ubedljivu pobedu protiv večerašnjeg rivala 89:68. Ovo je četvrti duel Zvezde i Asvela u Evroligi, a klub iz Beograda vodi sa 2-1 u pobedama.

Tim iz Liona je u boljoj formi, a o tome svedoče tri uzastopne pobede u elitnom evropskom takmičenju, nad Olimpijakosom, Valensijom i Baskonijom, dok je Crvena zvezda u poslednja dva meča doživela poraze od Barselone i Efesa.

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Asvel u okviru 23. kola Evrolige.

Miloš Dreković

Žestok sukob na Malom Kalemegdanu: Radonjić suspendovao Amerikanca zbog velikog incidenta!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar