Istinita priča iz ruskog zoo-vrta istopiće vaša srca! (FOTO+VIDEO)

Prirodni poredak deli životinje na predatore i plen, ali šta se dešava ako se uloge zamene?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/social media / East2West News / Profimedia

Životinjsko carstvo je prepuno primera nespojivih prijateljstava, ali nikada između predatora i plena, ili makar ne do sada.

Ono što priču ovog čudnovatog para čini jos interesantnijom, je način na koji su se ova dva ortaka i upoznala – za vreme ručka u jednom ruskom zoo-vrtu.

Sibirski tigar Amur je tamo naviknut na kraljevski tretman, dva puta nedeljno obrok mu se servira u kavezu, i to u formi živog plena.

Koza Timur je bila upravo jedna od takvih “žrtvenih” životinja, kojima čuvari zoo-vrta čak ni ne daju imena, iz straha od vezivanja za životinju koja će svakako završiti kao nečiji obrok.

Niko od njih nije mogao ni da pretpostavi, da će jedna koza svojim samouverenim stavom promeniti njihove prirodne uloge.

Bez imalo straha, Timur je prišao strašnom tigru i svojim držanjem zahtevao poštovanje, koje je i dobio.

Čuvari zoo-vrta su određeni period preventivno hranili Amura svežim mesom, iz straha da bi mu pred živim plenom proradio urođeni instinkt, a on ipak rešio da pojede svog prijatelja.

Danas je ovaj sibirski tigar ponovo na “normalnom” režimu ishrane, samo mu iz poštovanja prema Timuru, ipak više ne daju žive koze.

Uprkos sumnjama većine, Amur i Timur su živeli u slozi punih 5 godina, sve dok Timur nedavno nije uginuo prirodnom smrću.

Sada nam ostaje samo ova divna priča kao dokaz da su tolerancija i poštovanje osnova svakog zravog i srećnog odnosa.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar