Evo kako su izgledale srpske MANEKENKE pre 90 godina: Da li ste iznenađeni? (FOTO)

Fotografija na kojoj se nalaze misice iz Srbije i Hrvatske od pre skoro čitavog veka na najbolji način objašnjava promenu lepotnih ideala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Ideali ženske lepote su svakodnevna tema, a u okviru ovih rasprava često se pravi komparacija između nekadašnjih standarda lepote i današnjih merila.

Fotografija na kojoj se nalaze misice iz Srbije i Hrvatske od pre skoro čitavog veka na najbolji način objašnjava usledelu promenu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ova fotografija, napravljena u prvim decenijama 20. veka predstavlja sastavni deo putujuće izložbe “Gradovi u pokretu – postosmansko nasleđe” autorke prof. dr Nataše Mišković, međutim, najveću pažnju javnosti dobila je najpre na društvenim mrežama.

Misice predstavljene na fotografiji su odevene u tradicionalnu, narodnu nošnju, što se nikako ne uklapa u današnje kritetijume i stilizovanje devojaka koje se takmiče za titulu lepotice.

Lara dala otkaz i iz inata smršala 70 kg: Sada izgleda kao BOMBA, muškarci je mole za nove slike (VIDEO) 

Ideja izložbe bila je da se kroz foto-građu preuzetu iz jugoslovenskih i turskih dnevnih listova iz dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka prati razvoj država nastalih na ostacima Osmanskog carstva, prenosi Istorijski zabavnik.

Ova fotografija je samo jedan način putem kog je autorka izložbe predstavila svakodnevni život ljudi iz Beograda, Sarajeva, Istanbula i Ankare u prvim decenijama 20. veka.



Izvor: Objektiv.rs, istorijskizabavnik.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar