INTERVJU ZA OBJEKTIV

LAŽNI šef Lutovac krije Đilasovu podvalu: Lečić otkriva muljanje vredno 300.000 evra

– Jedva čekam da me Lutovac tuži - rekao je Lečić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Printscreen

Demokratska stranka nije na prodaju i nikada neće biti, poručuje u intervjuu za Objektiv predvodnik dela demokrata Branislav Lečić. On danas ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave protestuje i traži da ga što pre upišu kao predsednika Demokratske stranke koji je legalno izabran, za razliku od Zorana Lutovca, koji je, ističe, plaćenik Dragana Đilasa i politički falsifikat.

Komšije tek sada donele odluku o nabavci vakcina, a Srbija već mesec dana spasava živote i ekonomiju

– Jedva čekam da me Lutovac tuži, zato što će tom prilikom moći da se sazna i gde je 300.000 evra od kamate koju je Đilas na konto duga vratio stranci. Voleo bih da objasne gde je završio taj novac, jer stranka nije videla ni dinar – poručuje Lečić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Kako je Đilas pomislio da je DS toliko jeftin da može da ga kupi?

– Đilas je prvo otkupio dug koji je DS imao, otkupio ga je od banaka, i to je postao dug stranke prema Draganu Đilasu. Račun je blokiran i sve što se tamo nađe mora da ide na otplatu tog duga. Jedino pošteno jeste to što je Đilas obećao da kamatu od tog duga neće naplatiti stranci.

Foto: Milos Tesic/ATAImages
Šta se potom desilo s tim novcem?

– Na kraju je Đilas ispunio obećanje i odrekao se 300.000 evra kamate. Međutim, taj novac nije uplaćen na račun DS, nego na račun Fondacije Ljube Davidovića, čija je predsednica Lutovčeva Dragana Rakić. Taj novac nikada nije dospeo u stranku, uprkos našim zahtevima da se to razjasni. Nije bilo ni pomena od toga! Novac je jednostavno ispario, ne znamo gde je…

Hoćete da kažete da se novac čudnim putevima vratio onome ko ga je i dao?

– Verovatno je to Lutovac sa svojom Rakićkom iskoristio, ne znam gde i šta. Jedva čekam da me tuže, zato što će tom prilikom moći da se sazna i gde je taj novac. Lutovac sada galami, nek tuži, pa ćemo saznati sve njegove manipulacije, jasno nam je sve u milimetar. Mi papire imamo.

Lutovac tvrdi da su ti papiri falsifikovani.

– Jedini falsifikat je Zoran Lutovac, potpuno lažan predsednik DS. Za mene su glasali članovi, nema tu falsifikata. Falsifikat je on, ali pravi galamu da bi sakrio Đilasovu podvalu u DS.

Rekli ste da Lutovac viri iz Đilasovog džepa.

– Javna stvar je da Lutovcu platu daje Đilas, čovek je jednostavno zalepljen za njega, to je Đilasov projekat sa ciljem da se DS uništi, pokori.

FOTO: Printscreen
Kako to da ranije niste prepoznali Đilasovu podvalu?

– Pa kako ne, ja sam pre dve i po godine, kad je bio izbor, konkurisao za predsednika, sa ekipom ljudi koji podržavaju Đinđićevu politiku. Tada kad sam govorio, zalepio sam na govornicu „DS nije na prodaju”. Video sam šta se dešava, da se kupuju odbori, da se kupuju ljudi, da Đilas plaća da se glasa za Lutovca. Rezultat kupovine je da je Lutovac potureni predsednik druge partije. Bilo bi pravedno i normalno da se učlani kod Đilasa u SSP i nek mu Đilas obezbedi da bude neki rukovodilac. To je jedino što je pošteno, a nas da ostavi na miru.

Ko je kriv za propadanje DS, sujeta ili novac?

– DS je istorija, ove godine je 101 godina od osnivanja i 31 godina od obnavljanja, to je nacionalna institucija. Đilasova ideja je da DS, ako već ne može da ga kontroliše, jednog dana usisa u svoju partiju, jer ima infrastrukturu. Đilas hoće DS zbog infrastrukture, priče i imidža. Sve je to trebalo upropastiti i pokrasti.

Šta očekujete od protesta ispred ministarstva?

– Očekujem poštovanje zakona. To je pitanje države, da ministarstvo obavi svoju funkciju, da nema političkog mešanja s vrha.

Piše: Marija R. Ilić

Ove i mnoge slične teme čitajte u štampanom izdanju lista Objektiv. 

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar