UZNEMIRUJUĆI SNIMAK iz beogradskog vrtića: Vaspitačica brutalno baca i šamara decu (VIDEO)

Ukoliko se utvrdi da su snimci koje je objavio autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice

Foto: Tvitter/Printscreen

Gradska prosvetna inspekcija po hitnom nalogu sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka već tokom prepodneva će obaviti vanrednu kontrolu privatnog vrtića „Zamak” iz kojeg mediji danas navode da su objavljeni snimci zlostavljanja deteta i neprofesionalnog ponašanja.

“Stefan mi je SPASAO ŽIVOT”: Advokat Vujošević govorio o pucnjavi u Resavskoj, kamere snimile napadača

– Ukoliko se utvrdi da su snimci koje je objavio „Srpski telegraf” autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice. Inspekcija će utvrditi činjenice i institucije dalje će obaviti svoj posao ali takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom – rekao je Gak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je dodao da je dao nalog da se hitno ispitaju navodi iz medija, te da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Prosvetna inspekcija Grada Beograda do sada nisu dobili nijednu predstavku roditelja niti zaposlenih u vezi sa načinom rada u ovom vrtiću.

– To ništa ne znači za sada, u daljim odlukama ćemo se voditi isključivo stavovima inspekcije nakon kontrole – poručio je Gak.

On je pozvao roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.

– Kada dobijemo primedbe, mi odmah proveravamo navode, ne možemo da dozvolimo da ovakvi slučajevi prođu nekažnjeno, odakle god da dolaze snimci – zaključio je Gak.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar