BIĆE TEŠKO

UPOZORENJE Hitne pomoći! Čuvajte se u ČETVRTAK, sledi nam šok preokret, dve grupe ljudi su na UDARU

Meteoropate mogu osetiti razne tegobe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Dok je jutros cela Srbija bila u minusu, prognoze najavljuju da će u četvrtak biti čak 14 stepeni!

Ove velike temperaturne oscilacije predstavljaju šok za organizam i činjenica je da to teško podnose i zdravi ljudi, a kamoli hronični bolesnici. Osim njih, ove vremenske promene svakako će osetiti i meteoropate.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Najteže za dve grupe

– Nagli porast temperature teže podnose starije osobe i hronični bolesnici. Kod njih može doći do pada krvnog pritiska, gušenja, malaksalosti, slabosti. Kada je reč o mlađoj populaciji, uglavnom se javlja pad koncentracije, nesanica, nervoza, ali takođe može da nastupe glavobolja i malaksalost – upozorili su iz službe Hitne pomoći.

Na kraju smo LEDENOG TALASA: Temperatura od danas u porastu, stiže naglo otopljenje

Simptomi kod meteoropata su podeljeni u tri grupe: mentalni se ogledaju kroz promene raspoloženja, umor, pospanost, lošu koncentraciju, nesanicu, nervozu, fizički uključuju glavobolje, bolove u zglobovima, mučninu, bolove u mišićima ili u predelu nekih povreda koje su zarasle, dok nagla promena vremena utiče na osobe koje boluju od srčanih oboljenja. Oni mogu osetiti ubrzan rad srca, aritmiju, promene u visini krvnog pritiska usled sužavanja ili širenja krvnih sudova.

Simptomi, odnosno tegobe

Nesanica
Nervoza
Malaksalost
Pospanost
Glavobolja
Promena raspoloženja
Bol u zglobovima
Bol u mišićima
Ubrzan rad srca
Promena pritiska

Ako na Bogojavljenje PADA SNEG, čeka nas iznenađenje: Narodni meteorolog otkrio kakvo nam se vreme sprema

Narandžasti meteoalarm

A da situacija ni pre najavljenog šokantnog otopljenja nije naivna, najbolje svedoči podatak da će danas i sutra u skoro celoj Srbiji na snazi biti narandžasti meteoalarm.

“Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe”, stoji u opisu RHMZ.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar