KOMENTAR

Oglasila se Biljana Srbljanović o SILOVANJU glumice: “Da je Milena upisala neki POŠTEN fakultet…”

Ona je na Facebooku objavila post u kojem je objasnila zašto je pogrešno svaljivanje krivice na žrtve

Foto: printscreen/youtube

Biljana Srbljanović, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti, reagujući na slučaj Miroslava Mike Aleksića koji je uhapšen pošto ga je pet učenica, među kojima je i glumica Milena Radulović, prijavilo za silovanje.

Ona je na Facebooku objavila post u kojem je objasnila zašto je pogrešno svaljivanje krivice na žrtve i njihove roditelje, otkrila da je često govorila protiv njegove škole, indoktrinacije, i činjenici da “u dečijoj školi radi neko ko je snimao Arkana”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njen post prenosimo u celosti:

“Seksualni zločin, a posebno silovanje, ovo je veoma važno razumeti, nije seks. On je nasilje koje za sredstvo ima polni odnos, neželjeni i nedozvoljeni dodir, bludne radnje koje nisu sebi svrha: silovatelj pre svega vrši nasilje nad ličnošću žrtve, podmukli atak na njenu dušu i biće, na njenu ljudsku vrednost, poništavanje svega što ona predstavlja kao osoba.

Sada se treba setiti da su u ‘školu’ Miodraga Aleksića, upisivana deca koje je on lično, svojom rukom, birao između stotina i stotina mališana, uzrasta već od samo pet ili šest godina. On je tu decu onda uzimao pod svoje, odgajao ih, uzgajao, zalivao, pratio kako rastu, oblikovao, mesio, menjao im psihu i strukturu ličnosti, oblik ponašanja, godinama, strpljivo, iz najmračnijih pobuda, čekao da napupe, da još malo pa skoro skroz sazru, da bi ih, u trenucima njihove najveće ranjivosti i potpunog poverenja, najstrašnije izdao, najbolnije povredio, najmonstruoznije napao. On je, obljubom devojčica koje su ga godinama gledale kao očinsku figuru i osobu od najvećeg autoriteta u njihovim životima i to na način da ga poštuju i cene više od samih roditelja, decu izdao na najmonstruozniji način.

Isplivao NOVI, UZNEMIRUJUĆI snimak sa časova Mike Aleksića: Ovako je maltretirao jednog DEČAKA (VIDEO)

Da je Milena Radulović upisivala prava ili medicinu, neki ‘pošteni’ fakultet, za koji se od svog petog razreda osnovne spremala, pa je ‘učitelj’ koji je imao presudni uticaj na nju svih tih šest godina, napadne tokom časa rimskog prava ili biologije, dok su ostala deca vežbala u susednoj sali, a ona bila zatvorena u kancelariji čoveka koji je i očinska figura i autoritet i osoba od koje joj, u tom momentu, zavisi sve, da li bi iko rekao – pa htela si da studiraš prava, htela si da budeš lekarka, šta se žališ, šta si mislila, da to može da prođe bez silovanja? Pitati devojku koju je, sa sedamnaest godina, sa predumišljajem, više puta silovao čovek od šezdeset godina, a što se nisi bunila, što si se u školu vraćala, je bolesno. Recite to sebi glasno: ona je imala sedamnaest godina, on šezdeset. On je pripremao da u ćutnji trpi zločin, od njene jedanaeste godine. Ponovite to nekoliko puta. Pa onda, ako opet isto pitate, shvatite da ste deo te bolesti”.

Biljana Sbljanović je napisala i da je užasava krivljenje roditelja, jer roditelji su, zapravo, takođe žrtve, oni su “ona prva instanca koju predator zgazi, on roditelje zavede, kao ličnost od ugleda i autoriteta, kao cenjen pedagog na poziciji vrhunske moći”. Ona je dodala i da je laž da su svi sve znali:

Njima mediji, javnost, čaršija i sam Aleksić govore da je Mika ‘učitelj starog kova’, onaj kod koga se zna red, koji je svoje metode nasledio od babe, iz vremena kad je ‘sve bilo bolje’. Roditeljima to deluje kao utočište, kao sklonište u doba kada im se čini da se sve drugo raspada, kada im i gotovo celokupno naše društvo nameće beslovesne ‘tradicionalne vrednosti’, koje nisu ni vrednosti niti su tradicija, već su instrument opresije, stajanja nogom zavrat ljudima koji u moralno zapuštenom društvu ne znaju kome da se okrenu.

Eto kako roditelji poveruju da je normalno da daju dete u sredinu u kojoj vlada nametanje principa najsurovijeg patrijarhata, bespogovornog poštovanja vodje, guranja dece u parareligijske modele, u neravnopravnu podelu polova, otimanje prava da dete bude dete, obavezno oblačenje devojčica u suknje, obavezna molitva za početak i kraj časa glume, kult ličnosti o čijim bi moralnim vrednostima, samo da je društvo drugačije, svako normalan morao da se zapita. Onda kreće odstranjivanje roditelja, odvajanje dece od sigurnosti porodice, suptilno, a sistematsko i smišljeno metodično ubedjivanje da je njihov odnos ‘sa Mikom’ tajna, da roditelji ne treba da znaju za to, predator se obrušava na slabašni dečiji karakter u povoju, on najpre uništi ličnost deteta, ponižava ga, vređa, kažnjava i ruši, pa kada ga potpuno poništi, onda mu podilazi ubedjujući dete da uopšte i nije dete, nego ‘mali čovek’, da ima pravo na svoje tajne sa ‘Mikom’, o kojima mama i tata ne smeju ni da ga pitaju. Eto kako to roditelji nisu znali, jer nisu ni mogli da znaju.

Birao je devojčice da ih LIŽE I PIPA dok vodi čas: Novo svedočenje iz Mikine škole strave

Prezir prema čoveku koji se vucarao s Tigrovima

I laž je da su ‘svi sve znali, ali su ćutali’.Mnogo nas je koji smo često i jasno govorili protiv ove ‘škole’, protiv tog nehumanog i nepedagoškog načina ‘rada’, protiv maltretiranja i indoktrinacije dece, ja evo, poslednji put sad u junu, baš tokom prijemnog ispita. Ali je očigledno da niko, ali izgleda baš niko, nije znao za razmere ovog zločina. Moj prezir prema Aleksiću i kritika postojanja i uticaja njegove sekte, zasnivala se pre svega na osudi te lažne pedagogija, na onome što sam ja videla kao zlostavljanje dece, na njihovom psihičkom iscrpljivanju, na prihvatanju surove, a arbitrarne discipline, na naredbe, postupke i ponašanje ‘Mike’ koji najviše podsećaju na ustrojstvo opasne sekte. Priznajem da se moj prezir zasnivao i na samom ideološkom stavu: nikada mi nije bilo normalno to što je ne samo prihvatljivo, nego i društveno poželjno, čak prestižno, da dečiju školu bilo čega drži čovek koji je bio lični Arkanov reditelj i veran pratilac njegovih paravojnih pohoda u Hrvatskoj, koji je te pohode snimao, o kojima je sa ponosom govorio, u čijoj video-arhivi mogu samo da zamislim kakvih užasa može da ima.

Deluje kao potpuno logično da ne želiš da ti dete ni minut nasamo boravi sa čovekom koji se vucarao sa ‘Tigrovima’, logično bi bilo da to svoje dete uhvatiš za ruku i kažeš mu da beži bez osvrtanja, pa da mu, kad malo poraste, objasniš da ima ljudi i neljudi, da je ovde bio rat i da su mnogi medju nama radili užasne stvari. Ali, društvo koje se čak ni prema tome nije jasno postavilo, koje decenijama kasnije polemiše o ‘ljudskom pravu’ na ratni zločin, normalizuje taj paraetički poredak, uverava te da je sve ok, da je sve dobro, da ti je dete sigurno u rukama “učitelja” koji je možda malo strog, malo više insistira na ‘starim vrednostima’, ali će ti očeličiti, vaspitati i obrazovati dete, jer je cenjen, uvažavan, poštovan i slavan upravo zbog svega toga.

Ipak, bukvalno ne poznajem nikoga ko je pojma imao o seksualnom nasilju i čitavoj toj najmonstruoznijoj dimenziji ovog perfidnog čoveka. Sa zaprepašćenjem sam pročitala Mileninu ispovest, zapanjena sam belo gledala u ekran, dok mi nije, sa ozbiljnim zakašnjenjem sinulo – pa da. Sve sada dobija smisao. Taj strašni metod funkcionisanja sekte uopšte nije bio iz ideoloških razloga, ta ideologija, ta lažna tradicionalnost, ta patrijarhalna neravnopravnost, zapravo bila samo paravan, samo još jedno sredstvo i samo mehanizam prikrivanja pravog zločina, onog iz samog srca tame”.

Izvor: Mondo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (126)

Ostavi komentar

 1. Pametna Biljana. Sve lepo objasni da mogu razumeti i oni koji o temi bas nista ne znaju. Svaka cast za tekst. Svaka cast za lekciju koju smo dobili.

  Odgovori
  • Sto nam ne objasni nesto od tematike i o kokainu I o toj temi smo prilicno neobavesreni. Kucnite na guglu pa komentarisite.

   Odgovori
   • Svaka cast Biljani na analizi ovog uzasa.Odavno se ovo drustvo sunovratilo u ambis,laznih velicina.I danas se velicaju mnogi sumnjivi likovi .Kada vidite ,,srpsku majku,, Cecu da stoji pored jednog svetkog lidera,Putina zapitate se gde je to dno.

    Odgovori
    • Ima Putin dovoljno resursa da proveri ko ce biti ili ko je bio uz njega – da mu je smetalo stigle bi packe – ali ni oni nisu imuni na razne vrste piletine a i starija koka pa dobra juha !!

     Odgovori
  • Podrska za Milenu i sve pedofile kastrirati, pa na dozivotnu, posto bi im smrtna kazna bila spas. Ali kada jedna isfrustrirana osoba, koja je stala u odbranu jednog pedofila samo zato sto je gej, iskoristi ovaj slucaj za svoje frustracije, e onda je to bolesno. Ona nije nikakva moralna vertikala, naprotiv. Tada nije napala “homosekaualne vrednosti” Kao sada tradicionalne vrednosti i religiju. Iako sve sto je ovaj monstrum radio ovim devojkama nema veza sa tradicionalnim vrednostima i religijom, nego naprotiv, zloupotreba i tih vrednosti i religije u zlocinacke svrhe.

   Odgovori
   • Podrška u svakom slučaju, ako se dokaže da su tvrdnje istinite, da su devojke silovane od strane dotičnog. Pravosuđe mora da dokaže njegovu krvicu, u suprotnom, bojim se da reći mu IZVINI, posle svega, neće biti dovoljno

    Odgovori
   • Nadam se da ce te neko silovati pa da ce ti biti jasno. A do tad procitaj strucnu literaturu vezano za psihicko stanje zrtava silovanja..zasto se nekad ne brane prilikom cina i slicno.

    Odgovori
  • Neka Biljana odgovori: kako devojica u 17 godini(!?) nema poverenje da kaže svojim roditeljima, majci pre sveg;,kako se vraća u školu i opet biva,po njenoj priči, silovana? Možete me nazvati kako hoćete,ali prvo neka se roditelji pogledaju u vlastito ogledalo,jer svi znaju,pa i Biljana, da je ta škola bila “statusni simbol” onih roditelja čija su deca bila polaznici, a u krugu dvojke to je bilo i stvar prestiža! Neka me neko demantuje,ako nije tačno. Roditelji su od Mike i njegove škole stvorili kult ličnosti i škole glume,a Mika to nije mogao sam, jer ,kako reče Milica Milša, kada je viknuo na mene jednom više nisam otišla u školu.

   Odgovori
  • Tužilac bi mogao ladno da preuzme njen tekst, da se ne muči… da ne ‘arči maštu… Prema tekstu, kriv je sigurno. I glumice iznose samo čistu istinu. I ne postoji nikakva verovatnoća da nije baš sve tako…
   Tužan je Vaš komentar Milutine… Da je sve već gotovo, i da znamo ko je kakvu ulogu u ovoj životnoj drami odigrao, ne bi bio tužan, ali ovako unapred, pretužan…

   Odgovori
  • Kad se ova vestica ukljucila, znao sam da je sve ovo deo jedne sire akcije globalista koji ce da donose zakone koji nece nauditi ovakvim manijacima kojih je bilo i kojih ce biti, ali ce potpuno zatrovati odnose izmedju muskaraca i zena sto je i cilj gej lobija. Strah da pridjes devojci i da je pozoves na dejt, a ako i pristane, svracate kod notara koji daje pismenu potvrdu da je dama dala pristanak za sex, ali samo u sledeca 24h. Za to vreme gejevi slobodno spopadaju i siluju decake, a Biljana cuti ili brani gejeve sto je u slucaju glumca Jevtica radila..

   Odgovori
  • Ovde, kao i kad nam je svima objasnila Covid-19 preko uključenja u koju onu beše emisiju. Zahvaljujući njoj sam prepoznala simptome na vreme i nisam nikoga zarazila.

   Odgovori
 2. Strašne stvari, dobro je da je isplivalo da se zna ko je dotični i šta je radio i da se ne izvuče da robija još dugo

  Odgovori
  • Ako su preko sexa dobijali diplome treba ih oduzimati ima dece koja bi odma rešila taj slučaj nebi čekali 7 god nije mi to jasno

   Odgovori
 3. Poenta ovog teksta je u tome što je Biljana našla priliku da se izreklamira.A to da li je čovek kriv ili ne (o čemu bi trebalo da odluči sud) je potpuno nebitno.

  Odgovori
  • Ti si vec odlucio da nije. Kao i vecina ljudi na ovom naopakom svetu, krivis zrtvu. Dok se ne nadjes u njenoj kozi…

   Odgovori
  • И ти си се сад лепо изрекламирао уз нашу познату књижевницу. Идеш одмах на репертоар Југословенског драмског позоришта, уз Шекспира и друге будале.

   Odgovori
 4. Ne ljudi su medju nama I cine zlo, pod okriljem svoje profesije.Sve I’m konfiskovati I usmeriti u Fond za zrtve nasilja I socijalno najugrozenije I dozivotni zatvor.

  Odgovori
  • Ja osudjujem svaki vid zloostavljnaja, pa i ovaj, ali ove mlade glumice na sta sve pristaju da bi stigle do svog cilja ili cega vec jer onakve scene seksa koje snimaju, mislim da je bolje bilo da su odmah otisle u porno industriju. Naravno pod ovim smatram i mlade glumce, ne znam kako ti ljudi mogu na to da pristanu, da li imaju roditelje, porodice, sve mi je to bolesno.

   Odgovori
 5. Biljana, bilo bi vam bolje da pogledate oko sebe, u vašoj okolini jedan je zlostavljač studenata glume (isključivo muških). Nisu samo žene žrtve. Zna se ko vam je prijatelj i ko je mnoge zlostavljao, a vi se obrušili na druge. Stidite se!

  Odgovori
 6. Evo i ova bi da nekome prepere mozak. …Znali su i roditelji hteli slavu . Nije bila bitna cena koju deca placaju.Bitno je da budu uspesna…. ko bre normslan gura dete od 5v6 10 ili 11 godina nactakvo maltretiranje. Samo bolesno ambiciozni roditelji.

  Odgovori
 7. Ovo je takvo pro…ravanje kakvo može da proizvede samo školovan dramski pisac. Gotovo je sigurno da lik ide na linč, baš u duhu našeg nenasilnog i Nebeskog naroda. Još jednom padamo na ispitu zrelosti kao devedesete, nedorasli težini situacije. Umesto da su i policija i tužilaštvo na nogama i danonoćno ispituju ovaj slučaj i fenomen, evo još jedne koja se ponaša kao očevidac sa obiljem snimljenog materijala i gotovom presudom u džepu. Ovako je prvo u medijima ubijen premijer Đinđić, a onda je pravo ubistvo došlo kao najprirodnija pojava. Ako se pokaže da je kriv ima da sedi doživotno. Međutim, šta ako nije? Ko će da plati? Na kraju zar i taj Aleksić nema pravo pristupa mikrofonu, da nešto kaže? Jesmo li svi već napaljeni da ga besimo? E Srbi! Čuvajte se sebe! Zvuči poznato?

  Odgovori
 8. Sedamnaest god nije malo.Jedna od devojaka koja ga je takodje prijavila za silivanje je imala vec odnose pre upisa u skolu glume a imala je 16,17 kada je upisala.Znaci, nije nezrela, nije bila u skoli glume kao dete pa zasto je onda cutala? Da li je neka od njih rekla roditeljima sta se desava?

  Odgovori
  • Nije isto dobrovoljno imati seksualni odnos i biti zrtva nasilja koje u osnovi ima seksualni odnos i to od strane osobe koja moze da ti bude deda.
   Ako je tebi to isto, onda sa tobom nesto nije u redu.

   Odgovori
  • I kako roditelji nisu.primetili promene na svoj deci.
   I.kako su one nastavile da idu.u skolu.gde ih kako.kazu zlostavljaju i da to jos placaju….

   Odgovori
   • To se i ja pitam. Ja sam bezala iz muzicke skole samo zato sto me je nastavnica “maltretirala” da vezbam..! Da se nakon silovanja (!) uredno vracam na casove..?!!!

    Odgovori
  • A to je baš isto; i presudno što je već imala odnose, i što je došla u situaciju da je na odnose, ili da je seksualno uznemirava bilo ko, a ponajmanje neko sa toliko više iskustva ili godina.

   Odgovori
 9. Sve je to u redu, i Milena sa ostalim devojčicama žrtva manipulacije ALI to je glumačka škola. Najveći talenti iz te škole nisu imali takva iskustva, Bojana, Dubravka, Nikola, Mirjana Joković…Milena uz sve uspehe nije glumica tog kalibra. Njegova je odgovornost maksimalna ali kada postoji ambicija a svesnost da talenat sam po sebi nije dovoljan, onda je moguća i kalkulacija sa strane žrtve. Upisati fakultet, dobiti ulogu, postati ime pa tek onda prijaviti. Bolesne ambicije i dece i roditelja

  Odgovori
  • A otkud znate da nisu imale takva iskustva, zato što još uvek nisu rekle? U ovoj zemlji je sto puta lskše da se pokriješ po ušima i prećutiš silovanje nego da te javnost siluje još stotinu puta. Ova Milena Radulović je odlična i vrlo uspešna glumica ali još mlada, tek tri godine je prošlo od završetka fskulteta a Vi bi hteli da je uspešna kao Milena Dravić. Tek će se čuti šta je sve bilo u školi zla…..

   Odgovori
 10. Zato nam treba Biljana i u ovom slučaju, da nas podseti gdje smo i kakvi smo. Gledajući neku veče film Otac, prateći slučaj Jutke i ovaj javno kažem da je mnogo ljudi znalo za to ili naslućivao šta pojedinci rade i da su mnogi krivi za to uključujući i državni zakonodavni sistem.

  Odgovori
 11. Strašno je kako svakakve osobe koriste muku ove hrabre devojke za lične promocije. Koga interesuje da li si “zapanjeno bele gledala u ekran” i da li je on imao veze s Arkanom…

  Odgovori
  • Tebi smeta sto Biljana pominje Arkan, koji je za mnoge u Srbiji bio heroj!Svi koji su, iole normalni, su bili zapanjeni , jer to se odvijalo i desavalo godinama tu pred svima, a da niko to nije shvatio! I sad ti, napadas Biljanu, jer ne brani zene, vec staje u zastitu ljudskosti i nevinosti!

   Odgovori
 12. E pa gospodjo srbljanovic, vama je izgleda pamcenje jako kratko… Mozda ste zaboravili da ste i vi (malim slovom) radili kod tog istog Arkana na radio Pingvinu onomad, dok je on bio vlasnik ili ste mozda zaboravili taj podatak pa da vas podsetim…

  Odgovori
  • Да не помињемо чињеницу да је драматуршкиња својевремено, као млада (често и на ФДУ) била горљиви националиста, а сад је велики део аргументације базирала на чињеници да је Алексић био са Арканом или да је неговао традиционалне вредности. Која комесарка, каква идеолошка заслепњеност. Шта би по њој требало, да учитељи и васпитачи дувају мару и шмрчу цртице, да глорификују колонизаторе и светске силеџије… Тада сто посто не би никога злостављали. Каква натегнута и дилетантска аргументација о узроцима недела.

   Odgovori
 13. Obicno Biljanu vidim nekog ko bi zbog sebe i licne dobiti prodala sve nas a ovaj tekst joj ke verovatno legao kao ruda na volovska kola i podrzavam je vezano za ovaj tekst. Samo ova izjava sve ostalo Ne,jer ona ista je kao on samo to ne vidi. Ona kao i on ima moc u rukama i koristi je kada o gde i na kome zeli

  Odgovori
 14. Pa kako da ne – a koliko je to talenata upisano na FDU bez priprema kod M. A. i ostalih šalabajzera ? Sme li Biljana Srbljanović da kaže kolika je “tarifa” za upis na FDU – koliko hiljada evra se uzima od brucoša i kako se dele te tako otete pare ? Odavno je kultura zagađena tlačenjem poniznih koji željni slave na kraju propadnu u ovakvim aferama .
  MIlena Radulović nek se pita gde će i kako i za koji honorar raditi u svetu u kojem je M.A. bio ime , a ona klinka željna slave .

  Odgovori
 15. Biljana svaka cast, pametni ste i nacin sagledavanja i reprezentovanja stvari, kao i uvek fasciniraju. Verujem da je u ovomv vasem obracanju sve receno. Uzivam i ucim citajuti vase tekstove.

  Odgovori
 16. Sada mi je sve jasno. Kada ste “skolu” stavili medju navodnike. Tu je i cuvena Biljana Srbljanovic. Od pocetka afera smrdi. Sada mi je jasno odakle dolazi smrad. Da bi vam bilo jasnije na sta mislim pogledajte Amadeus Milosa Formana.

  Odgovori
 17. A da li mislite da na “ ozbiljnim fakultetima “ i dalje nema zlostavljanja i uslovljavanja po tipu “ uzmi ili ostavi “?
  Položen ispit , zakazivanje kolokvijuma kada nikoga nema ? Napuštanje fakulteta ili nikad položen ispit pošto “ruka ruku mije “.
  Zaposlenje ? Platiš ovako ili onako ?
  Napredovanje – usavršavanje , DA -NE ? Molim izvolte u tom slučaju u “ rudnik” Dežurstva vikendom , i vanredna ,duple ambulante , nijedan kongres ……
  U medjuvremenu se stiču vanredne promocije , doktorati, putovanja , ulazak u nastavu i …. šta , ti možeš da se pogledaš u ogledalo i kažeš “ ja sam časna osoba “ a cena ?
  Previše je toga ovde .

  Odgovori
  • Cena je previsoka ako se pristane na ucenu i u tom slučaju cela stvar prelazi u domen prostitucije. Mislim, da sam htela time da se bavim, uradila bih to sa dva’es i kusur. Godinama plaćam “cenu” nepristajanja. Radim lošije poslove i nisam napredovala, ali bar mogu da živim sa sobom i mirno spavam. I da se ne zavaravamo – ljudi to znaju i poštuju, za razliku od onih koje pristanu i onih koje same nude. “Ne bih je ni štapom od 2 metra dotakao” reče davno jedan kolega…

   Odgovori
 18. Tačno ali nepotpuno. Bez novca čitav proces ne bi mogao da funkcioniše. Kao ni bez opsenujuće fame koju su podržavali i pojačavali ljudi iz njihove struke.

  Odgovori
 19. Apsolutna istina,mnogi hoce precicom do zvijezda.
  A tek kad se otvori pandorina kutija “zvezda”narodne muzike,,,
  Pa to je najvece leglo prostitucije od “zvezda granda”,preko rijalitija do Abu Dabija,Turske,Bujanovca,jahti….
  Bice cirkusa….
  Hahaaa

  Odgovori
 20. A moralne pridike nam drzi osoba koja je odgovarala za posedovanje i promet Kokaina ! Kakva moralna gromada . I onda preko nekog idiota i silovatelja za koga ja nikada nisam ni cuo , ona ispisuje svakom Srbinu optuznicu ? Veliki manipulator , dostojna je samog ovog Mike !

  Odgovori
 21. Svaka cast Biljana sve ste lepo i razlozno objasnili. Ali kako je moguce bilo da pored svih mera zastite i opreza taj zlikovac toliko dugo radio taj zlocinacki posao?

  Odgovori
 22. Zamolila bih sve novinare,pisce i sve ljude i neljude da ne donose presudu bez postenog sudjenja.U postupku sudjenja imate ,tuzioce ,odbranu,svedoke ,dokaze i naravno sudsko vece .Ostavite njih da rade svoj posao.Nije na nama
  da to radimo.Mozemo nevine osuditi ili krive osloboditi .Pustite institucije da rade svoj posao

  Odgovori
 23. Ovo je sve monstruozno, jer ispada da su svi znali kakav je taj Mika. I svi su ćutali. I gle sada hrabrosti da se taj manijak oplete. Pa to je bruka za taj fakultet, za sve profesore koji su znali šta je radio, za sve glumce koji su se oglasili a znali su za njegove metode. I svi su opet ćutali. Odjednom su se pojavili i snimci gde moralna i intelektualna gromada od Mike maltretira decu od deset godina. Gde ih ismejava, iživljava se, ponižava ih. Primenjuje njegove “najbolje pedagoske mere”. Pa ja sam ugrožena. Pa gde su odgovorni ljudi fakulteta, ministarstvo prosvete. I svi treba da odgovaraju sto su ćutali i douvolili da ovaj monstrum uopšte radi.

  Odgovori
  • Znali su i roditelji. Zato roditelji cute. Znali su da drzavne skole ne mogu da disciplinuju maze posto je sitstem perverzan. Birokrate ocenjuju rad nastavnika na osnovu ocena koje daju sopstvenim djacima. Nastavnik je u poziciji da svima pokloni odlican uspeh i tako postane najpopularniji i najbolji. Roditelji su itekako znali sta se dogadja i zato su placali. Bila je to dobra investicaija jer je “tiranin” stvorio mnogo uspesnih ljudi. Jedino mu zameram sto ih pored glume i dikcije nije ucio moralu i profesionalnoj etici. Da jeste, ne bi srali u vodu koju piju.

   Odgovori
 24. Цео текст, осим оног дела о Аркану, могу да прихватим. Уосталом, и њен је задњи пасус из текста оповргава одељак где се окомила на Аркана (који јој, узгред, не може узвратити) па што не бих ја? Болесна љубомора?

  Odgovori
 25. Biljana ima pravo u nekim stvarima,krivi su roditelji ,to nije bila redovna skola,imali su pravo da kontrolisu, da ispituju decu, vazno je da je on profesor starog kova, uzas, jadna deca,moj sin mi se pozalio da se ucitelj Gitarre dere na njega nije se dobro proveo,das dete u prestiznu skolu da postane glumac,to je vazno,uzas,zao mi dece,traume za ceo zivot..

  Odgovori
 26. Bravo gospodjo. Sve ste lepo rekli, bas onako kako jeste.
  On je sve smisljeno radio. Vrhunska manipulacija.
  Mada licno mislim da on nije samo zao covek, on je i poremecena licnost.

  Odgovori
 27. Pun pogodak je stav,komentar i pojasnjenje,slažem se,ostajem nem pred ovakvim neljudskim cinjenjima…bravo Srbijanoviceva,zlatna ti svaka,Nebojsa

  Odgovori
 28. Drustvo u problemima.

  Predatori godinama nisu osudjovani jos je kriminalno korumpirano sudsko-advokatska mafija ta koja im je davala podrsu, a obnda imamo i profesore koji decu uce a uhvaceni su kako kupuju narkotiuke i finasiraju time kriminalce i prtom ne otkriju dilere i nikome nista budu i dalje javne licnosti i uzori deci?

  Odgovori
 29. Ne osecam odgovornost ovog dogadjaja. Ali svi, pa i gospodja Srbljanovic, koji dolaze iz te branse moraju osecati odgovornost za ovo. Gospodja Srbljanovic je rekla da je “nekoliko puta govorila” na temu skole ovog coveka, o njegovim metodama…u junu poslednji put. Koliko se pre toga i posle toga ova gospodja provlacila kroz medija u kontekstu politike? Bezbroj puta. E pa, bezbroj puta je samo trebala da govori o svojoj bransi. Bezbroj puta o ovome, ovom coveku… U njenoj bransi je toliko toga loseg, odvratnog, neljudskog, da samo se time bavi i nacinima da se tu stvari poprave, imala bi posla za dva zivota. Svako svoje dvoriste treba da dovede u red (ono sto ti je profesija, usmerenje), manimo se svi politike

  Odgovori
 30. Sve ok, samo greska sa poredjenjem sa medicinskim fakultetom. Studirao sam medicinu u Srbiji sredinom 90tih i mogu sa sigurnoscu da kazem da je vecina profesora svesno ili nesvesno podvodila studentkinje koje cesto dolaze iz siromasnih porodica u unutrasnjosti, a neki ni javno nisu krili sta ocekuju za ispit od njih. Neki, kao npr ugledni “seksolog” Jovan Maric uopste nije krio nista, na kraju je i ozenio bivsu studentkinju a imao je obicaj da tokom ispita lagano prelistava casopis “Erotika” da bi onda uz komentar “a sad najuzbudljiviji deo” otvori stranu na kojoj je njego intervju. Onda ugledni profesor anatomije Moca Marinkovic koga smo nas nekoliko videli kako usred bela dana u kancelariji/sobi plese uz romanticnu muziku sa nasom koleginicom koja je vec tada mogla da mu bude cerka i drzi joj ruke na zadnjici. Nazalost, vecina devojaka krene da opravdava celu stvar jer je strahovito bolno sagledati realnost i na kraju krene prica pa sto da ne spojim lepo i korisno. Siguran sam da postoji mnogo danasnjih doktorki koje su silovane a cute, da ne pricam o psihickoj torturi .Da ne pominjemo jos korupciju i nepotizam, citave dinastije gde otac, majka, sin, cerka a ponekad i unuci svi rade na istoj katedri ili u istoj zgradi. Uz sve to ide price kako su nasi lekari strasno uspesni i strasno cenjeni u inostranstvu, dok je realnost upravo obrnuta.

  Odgovori
  • Tinejdzerke se zaljubljuju u profesore. Imao sam jednu koja je “bez razloga” plakala tokom casa i drhtala kada mi pridje. Nista se nije dogodilo. Pre dve godine sam bio u Dominikanskoj Republici i ona me je pronasla na Fejsbuku, kontaktirala i trazila da dodjem u San Huan gde sada nakon cetvrtog razvoda zivi “vec sest meseci bez seksa”. Neckao sam se dok mi nije platila povratnu kartu. Ispunio sam joj trideset godina staru zelju. Bilo je zestoko. Plakala je tokom seksa. Prva ljubav zaborava nema. Da nisam ispunio zelju koja je cekala trideset godina ili da sam joj pre trideset godina rekao da nema talenta (nije zavrsila skolu nego se bogato udavala) mozda bih sada bio u pritvoru k’o Mika?

   Odgovori
 31. Veliki deo krivice ima u roditeljima koji su pristali da nemaju uvid u to kako se radi sa njihovom decom i to godinama. Bukvalno su svoju decu gurnuli u ruke ovom predatoru, sve zarad ambicije da im deca budu glumci jer je ta škola bila sigurna ulaznica za FDU. Čak i ova nova devojka Iva sama kaže “zlostavljao me je, ali ja sam ipak i dalje išla jer sam znala da moram da ostanem u grupi”. Zašto? Svesno je ostala i trpela zlostavljanje da bi ostvarila svoj cilj da postane glumica. Pa sa 17 godina odavno nisi više dete, kada posle prvog silovanja nastavljaš i dalje da ideš, pri tome se ne požališ roditeljima, sve to baca drugačije svetlo na ovaj događaj, svidelo se to nekome ili ne. Mladi ljudi pristaju na sve kako bi postali poznati i popularni, ali kad tad ih stigne savest i pucaju psihički, kao u slučaju ove glumice.

  Odgovori
 32. Njegove , oci govore vise od 1.000reci da je psiho!
  Garant je njegov otac , zlostavljao majku ili sestru u njegovom ranu detinjstvu i nazalost sve je to posmatrao , nemo!

  Odgovori
 33. Kao i uvek,kada je Biljana Srbljanović u pitanju,našla je sebi izvrsnu priliku,naravno na tuđoj nesreći,da nam sve potanko objasni,sa svim dokazima i da unapred osudi i da dobije poene u javnosti.
  Nije bitno što drugoj strani nije dato ni najmanja mogućnost da nešto kaže u svoju odbranu.
  Ovo što se sada dešava liči na linčovanje sa Divljeg Zapada.
  Zašto se gospođa Srbljanović nije bila ovako oštra i nije osudila silovatelja Jutku iz Brusa?
  Nešto se ne sećam da se u tom slučaju probudila i komentarisala taj slučaj.

  Odgovori
 34. svi napadaju ovog miku.pa hajde odmah ga streljajte ne treba da se sudi.on je već osudjen.meni ovo nešto nije jasno….

  Odgovori
 35. Jbt, Srbljanović obično kada kaže, kaže glupo i naširoko. Ovoga puta sam iznenađen, šokiran i zatečen. Svaka joj je na mestu. Dali je napokon postala čovek, ljudsko biće? Čuda su moguća. Možda i promenim mišljenje o njoj do kraja života. Mada, i magare ima mišljenje, samo je pitanje uvažava li ga ko….

  Odgovori
 36. Bravo, bravo, bravo. Uz jednu ogradu: draga Biljana, grešite samo u tome što mislite da se ovo naše društvo nije (prema ratu i ratnim zločinima) jasno postavilo. Itekako jeste, ali na temeljima na kojim su izazvani i vodjeni ratovi, na krilima kvazinacionalizma i civilizacijskih kvazivrednosti. Uostalom, ko nam kreira sve, pa čak i mišljenje: šešeljizam i slobizam, njihovi izvodjači radfova.

  Odgovori
 37. Nisam ljubitelj lika i dela gđe Srbljanović, ali ovde je dala tačan širi prikaz.
  Šteta što će je razumeti manji (čitaj: pismeniji i pametniji) deo čitalaca,
  kojima, usput, nije teško da pročitaju i shvate tekst duži od dve rečenice
  i u kome nema ni psovki.

  Odgovori
 38. Prvo je zaveo roditelje, roditelji, roditelji, prvih 20 godina u vaspitavanju dece je najteze, posle je lakse.
  Roditelji trebaju da se bave vaspitavanjem, kontrolom, ucenjem moralnih vrednosti, ne Mike, Zike, Pere, Laze . . .
  Roditelji, roditelji, nema spavanja, zeleli ste da budete roditelji?

  Odgovori
 39. Биљана је што би рекли код мене у Шумадији “контраш” Има времена за анализе,доказивање памети и накнадну памет. Зашто лепо не сачекамо шта ће рећи закон,истрага,суд? Зашто судиш Биљана? И сви Ви? Каквом мером мерите онако ће вам бити мерено.

  Odgovori
 40. A da pričamo malo šta se sve radi po hodnicima FDU-to je pošten fakultet.
  Ja nesumnjam u poštenje žena ali sam veoma dobro upoznat sa nepoštenjem žena.

  Odgovori
 41. DA ONA NIJE HTELA ISKOPALA BI MU OČI A NJENI RODITELJI BI GA UBILI OD BATINA:
  Prosto rešenje ,jel te.

  Odgovori
 42. Biljana Srbljanovic je najobicniji olos.Poznati su njeni savovi o mnogim slucajevima.Samo je ona ispravna a tucala se sa cicama i zato ovog nakazu od coveka brani.ZUTI SMRAD.

  Odgovori
 43. Dobro je kad neko jednostavnim recima objasni SILOVANJE ukoliko je uopste potrebno objasnjenje.
  Dojadila nam je ta palanacko-azijska Srbija u kojoj je “batina iz raja izasla”, “dobila je sta je trazila”, i slicno.
  Muskarac ima 61 godinu i siluje dete od 17 godina. Tu ljubavi nije bilo.
  To je cista potreba za kontrolom nad slabijim .
  Taj covek i ovaj slucaj treba da budu pocetak otkrivanja hiljada takvih slucajeva.
  Najgore je to sto silovanja najcesce vrse clanovi porodice.

  Odgovori
 44. Potpisujem svaku rec koju je napisala Biljana. Da li se mi to cudimo ovom uzasu??? Pa opste poznato je da zaposlene i nezaposlene zene i devojke, studentice i ucenice i ostale ne retko dozivljavaju razne oblike seksualnog maltretiranja, od nepristojnih ponuda , nasrtanja i ucena do silovanja. Pa kada bismo sve progovorile, ne bi stalo u tri toma knjiga. A o proslosti i ratovima da ne govorim! Klanjam se ovim mladim zenama i divim im se do neba sto su javno progovorile i nadam se da se ovaj proces nece zaustaviti i da cemo se konacno promeniti i kao drustvo i kao pojedinci.

  Odgovori
 45. Nisam ekspert za ispiranja mozga koja mogu dovesti do toga da dete ne kaze svojim roditeljima nesto tako uzasno, sto se cak ponavlja. Moje dete ne mora cesto nista da mi kaze, kad vidim neku promenu u njegovom raspolozenju i ponasanju insistiram dok ne saznam o cemu se radi. Monstrumi i deca su opasna kombinacija, ali ja i dalje ne razumem kako niko od roditelja nista nije primetio, niti reagovao. A Biljana Srbljanovic je uvek pametna “posle” sa svojim teorijama.

  Odgovori
 46. Možete ovu priču da filujete i medijskom propagandom forsirate, ne može se progutati, odbraniće ga skoro svaki apsolvent pravnog fakulteta. Pomešali ste pravdu i pravo i propustili da se tajnim praćenjem i prisluškivanjem dodje do dokaza. Žalosno

  Odgovori
 47. Kakvi roditelji mogu da trpe da im neko naziva decu pogrdnim imenima, i ruga im se.
  Pa to ni roditelji ne smeju da govore svojoj deci, zabranjeno je. Ukoliko je neko bas mentol i gad da to govori deci.
  E sad sto skorojevici imaju pare ali ne i mozak, lece svoje komplekse preko dece , pa trpe tako nesto je drustveni problem. U svakom slucaju je za lecenje.

  Odgovori
 48. Док човек ово чита и о овоме слуша текло би се да ме поштовање и заштита човек уобичајен ствар. ви знамо да није тако. Сви смо злостављани на разне начине, задовољење добијају само они који могу да извршитељима казни обезбеде већу добит бар освету “починиоцу”. Већина Срба у Србији ни на који начин нема третман човека и нема адресе на којој може да добије прилику да се понижења реши.
  И овом хајком већина становника Србије потврђује своје мизерно место и изузетност “звезда” које су трпеле да би успеле и да би онога ко их створио згазиле ко бубашвабу. Није им више потребан превазиђеним типа треба се ефикасно решити

  Odgovori
 49. Šta li je u glavi osobe od 61 godine koja misli da ima pravo da stavi šapu na maloletnu osobu od 17 godina? Šta god da je, sistematski treba da se istrebe svi pedofoli iz institucija u kojima mogu da zloupotrebe dečje poverenje. U dečjoj psihologiji je poznato da je najtraumatičniji dogadjaj za dete kad neko za kog veruje da je dobar, majka, otac ili sličan autoritet postane zao. To je najveći šok, jer je kod dece sve belo-crno. E kad te crno dočepa, a ti si mislio da je Sunce na kom se greješ i obasjavaš…

  Odgovori
 50. Haha, pravn, ekonomski, fpni ti posteni nacisto, pa javna je tajna isto kao i ovo sta sve rade profesori sa studentkinjama, doduse one to rade punoletne, svojevoljno i radi ostvarenja ciljeva, sto je vec pitanje moralnosti, kako njih tako i tih bolesnih profesora, gde sve ostaje tajna jer svako stiti svakog dok glume postenje..

  Odgovori
 51. Ova dramaturškinja ne propušta priliku da se napljuje po Srbima, Srbiji, pravoslavlju. Što je promašila temu, očigledno, smatra da nema veze.
  Nije joj lako. Dugo nije imala priliku..

  Odgovori
 52. CUDIME DA TAKO VELIKI BROJ SILOVANE DEVOJKE I TO VISEPUTA SILOVANI A DA NITI JEDNA SILOVANA DEVOJKA NIJE ZATRUDNILA.

  Odgovori
 53. Slusaj ti Biljana! Ja sam imao 11, 12 godina kad me otac bas bas razbio, ubio boga u meni sto se kaze. Cijeli dan sam razmisljao da ga ubijem na spavanju. Pazi, rodjenog oca! Zamisli sta bi uradio nekom strancu! Sa 12 godina, a ona imala 17 i vracala se vise puta da je neko siluje. Znaci ili si lud ili ti noge smrde!

  Odgovori
 54. Pozdrav dobrim ljudima.
  Zeleo bih da svi koji su procitali clanak i ostavili svoje utiske na temu koja nije laka da poslusaju pesmu od Djordja Balasevica.
  Djordje Balasevic je izdao pesmu “Regruterska” davne 1977 i poslusajte pazljivo reci pesme – posebno roditelji.

  Odgovori
 55. Nije mi samo jasno zasto su se te glumice opet vracale njemu u tu istu skolu da ih opet siluje?Stvarno ne razumem.Posle toliko godina tesko ce se dokazati bez dokaza,samo na osnovu izjava.

  Odgovori

Ostavite komentar