SJAJNE PROGNOZE

Vučićeva brza nabavka vakcina uzdiže SRPSKU EKONOMIJU: Bićemo jači nego pre korone i najbolji u regionu!

Ekonomista Goran Nikolić objašnjava šta za našu privredu znači posedovanje čak tri različite vrste vakcina protiv koronavirusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia, Objektiv.rs/Danilo Krša, Printscreen/Youtube

U Srbiju je u subotu stiglo milion doza kineske vakcine protiv Kovida-19, u jeku usporavanja isporuka iz Fajzera za nekoliko zemalja EU i strepnji od novog soja koronavirusa. Kako će se ovo odraziti na srpsku ekonomiju i koliki rast BDP-a možemo očekivati ove godine, za Objektiv. rs predviđa ekonomista Goran Nikolić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

,,Svako ubrzavanje sa vakcinom je poželjno, samim tim se smanjuje period u kome će trajati epidemija i brže će doći do povratka na normalno stanje tokom ove godine. Svakako ćemo imati pozitivne stope rasta. To je nešto sa čime se slaže i naša Vlada i međunarodne organizacije. Očekuje se između 5,5 do 6 posto rasta. Značajnije stope rasta se očekuju u drugom i trećem kvartalu. Generalno su takva predviđanja da ćemo imati veći nivo BDP, nego što smo imali pre krize”, rekao je Nikolić.

Rezultati Vučićevog zalaganja: Srbija JEDINA sa TRI vrste vakcina, do srede ćemo imati 1,4 miliona doza

Na pitanje kako će se dalje odvijati ekonomski rast i da li će Srbija postati vodeća ekonomska sila u regionu, Nikolić je odgovorio:

,,U naredne dve godine Srbija će biti najbrže rastuća zemlja kada je u pitanju ovaj deo Evrope. Bilo kako bilo, vakcine zaista jesu najbolja stvar koja se trenutno mogla dogoditi srpskoj ekonomiji”.

Podsetimo, naša zemlja, zahvaljujući dobrim odnosima predsednika Aleksandra Vučića sa tri vodeće svetske sile, SAD, Rusijom i Kinom, može da se pohvali da prva na svetu poseduje čak tri tipa vakcine protiv koronavirusa. Pored toga, kako je najavio predsednik, do srede ćemo raspolagati sa više od 1,4 miliona doza, kada stignu isporuke Fajzerove i Sputnjik V vakcine, dok je danas isporučeno milion doza Sinovaka iz Kine.

POHVALA svetskih bankara: Srbija jedna od retkih zemalja koje će se ekonomski POTPUNO oporaviti od korone

Piše: Suzana Špirto



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. možemo se mi osećati odlično koliko hoćemo stat ćemo svi uredu ko za poštu da je primimo,bez obzira bila ruska ili kineska...

    Odgovori
  2. Stvarno su preterali ii sa tom vakcinacijom ko da nismo dovoljno izmoreni od svega, prvi ili zadnji da li je bitno…licno ne znam da li bi se vakcinisala kad se osecam odlicno , jer pijem sve moguce vitamine vitamine C, B, D...,magnezijum, kalcijum, fosfate. cink, selen,OPC+c i indijski tamjan pro100, imunitet mi je jak i dobar i ne bih da to sve pokvarim vakcinom u koju sam veoma sumnjicava…

    Odgovori

Ostavite komentar