Teniseri žele da unište Novaka: Sa svima možemo da sarađujemo, osim sa Đokovićem!

Nastavlja se "rat" dve strane...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Novak Đoković se godinama bori za reformu svetskog tenisa, ali na svakom koraku nailazi na prepreke. Ipak, srpski teniser ne odustaje od svog cilja.

Đoković želi da pomogne slabije rangiranim teniserima, međutim, očigledno da ovo ne odgovara baš svima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

ATP je prvobitno promenio pravila kakako bi sprečili Novaka da ponovo bude u savetu igrača, a sada se oglasio i predsednik istog – Kevin Anderson.

“Igrači su predstavljeni preko Saveta, od strane učesnika na ATP turu. Naša struktura je takva da je Savet 50 odsto vlasništvo turnira, a 50 odsto vlasništvo igrača. Čak i kada bi Savet bio 100 odsto vlasništvo igrača i dalje bismo morali da se dogovaramo sa turnirima. Tako da ne vidim šta bi to donelo – istakao je Kevin Anderson.

Anderson ističe da je sa svima moguća osim sa PTPA oranizacijom, na čijem se čelu nalazi Novak Đoković, koji pokušava da se izbori za promene u tenisu. Južnoafrikanac nije želeo da se pridruži Đokovićevoj organizaciji, a u budućnosti nema nameru da sarađuje sa njim.

“Nadam se da svi možemo da radimo zajedno, sa više tačke gledišta, jer onda smo najjači. Ali kada je u pitanju logistika, donošenje odluka, ne vidim kako možemo da radimo zajedno sa PTPA. Ne znam ni šta je njihova vizija napretka” , istakao je Anderson.

Savet igrača na čelu sa Andersonom ne žele da sarađuju sa PTPA i Novakom Đokovićem, te se nastavlja “rat” između strana.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar