Nova nada: Evo šta donosi ovogodišnja koncertna sezona

Bogat program je planiran za ovu godinu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Anthony Delanoix

Koncertna sezona gotovo da nije postojala protekle 2020. godine usled pandemije kovid-19 koja je zaustavila ceo svet, ali ljubitelji muzike u Beogradu i Srbiji mogu da se nadaju novim zakazanim nastupima domaćih i svetskih imena tokom cele 2021. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Istina, većina tih koncerata u narednom kalendaru jesu svi odloženi događaji iz 2020. godine koji su morali biti pomereni radi bezbednosti izvođača i publike.

Novi rekord: Pesma iz 1984. godine je sada prvi put stigla na vrh top liste (VIDEO)

Osim što će tokom januara biti izvedene muzičke večeri dela klasične i savremene muzike na Kolarcu – “VooDoo piano duo” (16.1.) i veče opere Miomire Vitas i Konstantina Bogina (17.1.), dana 14. februara na Dan zaljubljenih u Kombank dvorani će biti održan koncert glumca Ivana Bosiljčića pod nazivom “Naše priče”, kao povratak dramskog umetnika ovom projektu poetsko-muzičkih večeri..

Mart mesec obećava da će biti bogat po pitanju potvrđenih datuma koncerata, tako je prvi na repertoaru više puta odlagan gitarski kvartet “40 Fingers” iz Italije, koji će 16. marta nastupiti u okviru “22. Guitar Art Festivala” u Kombank dvorani.

Desetogodišnja devojčica kao ceo bend: Oduševila je svet izvedbom pesme benda “Led Zeppelin” (VIDEO)

Na istom mestu, 20. marta će pozornicu preuzeti Dejan Cukić i Spori ritam, koji je takođe dva puta odlagao ovaj koncert gde će promovisati poslednji studijski album “Ulica bez brojeva”” Odmah narednog dana, takođe u Kombank dvorani, odnosno 21. i 22. marta, nastupiće hrvatski kantautor Neno Belan sa sastavom Fiumens, koji je imao zakazane nastupe u novembru.

April je takođe veoma interesantan, i to na istom mestu, Prvi po planu će na veliku scenu te ustanove 10. aprila izaći neobičan pop rok rege sastav “Ničim izazvan” Sledećeg dana stižu i pank rokeri “Čovek bez sluha” (ČBS), što će biti i tužan momenat, jer je član ovog sastava, bas gitarista Mikica Zdravković, izgubio bitku u borbi protiv kovid-19.

Datum 16. april stoji za sada još uvek ne skroz potvrđen spektakl “Show must go on” Queen Real tribute benda koji je bio zakazan 14. decembra 2020. U okviru obeležavanja 29. godišnjice smrti neponovljivog frontmena britanske grupe Queen – Fredija Merkjurija, dolazi i specijalni gost, njegov lični asistent Piter Friston, koji važi za osobu koja je najbolje poznavala harizmatičnog lidera i pevača.

Novi spot Harija Stajlsa: Autor najprodavanijeg stranog albuma u Srbiji obradovao fanove (VIDEO)

Punih 40 godina karijere antologijski rok sastav Električni orgazam planirao je da obeleži kako i dolikuje prošle sezone, a sada su već stigli i do 41. rođendana. Na istom prostoru sviraće 24. aprila, kada će Srđan Gojković Gile i ekipa predstaviti bogat opus hitova i neprolaznih albuma, posle čega će uslediti i turneja proslave po Srbiji.

Sledeći mesec dovodi u Beograd strane muzičare, kao što je virtuoz na violini Ara Malikijan 21. maja u Sava centru. Beograd će ugostiti i grupu Intelligent Music Project, kao jedan od najzanimljivijih svetskih projekata rok muzike poslednjih deset godina. Članovi su već poznati iz drugih slavnih sastava – Sajmon Filips (Toto), Džon Pejn (Asia), Karl Sentans (Nazareth) Džon Loton (Uriah Heep), Bobi Rondineli (Black Sabbath) i Ričard Grisman (River Hounds). Još se čeka datum i mesto koncerta, ali se planira proleće, verovatno upravo maj, piše Tanjug.

Istog dana 19. juna u dva grada su koncerti domaćeg i stranog muzičara, ali se ne obraćaju istim ciljnim grupama: pop zvezda Zdravko Čolić će pevati prvi put na prostoru Kneževog Arsenala u Kragujevcu (odloženo takođe od juna 2020), dok će Nik Mejson, bubnjar grupe “Pink Floyd”, sa svojom supergrupom nastupiti u Sava centru.

“Bitlsi” su izmislili hevi metal? Evo šta su o tome mislili Džon Lenon i Pol Makartni (VIDEO)

Jun je atraktivan i zbog 20. izdanja Arsenal festa u Kragujevcu, kada bi trebalo 24, 25. i 26. juna da nastupe već potvrđeni svetski sastavi – alternativni rokeri Placebo, džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello, Dubioza kolektiv, Džajkovski i čuveni virtuoz gitare Yngwie Malmsteen.

Ipak, za sada je program jubilarnog izdanja festivala od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu dosta usmeren isključivo na ljubitelje elektronske muzike (David Guetta, Tyga, Nina Kraviz, Boris Brejća, Sheck Wes, Solomun, Kristijan Molnar), dok su ostali potvrđeni iz regiona – slovenački Laibać, hrvatski pop autor Mašimo Savić, srpski pankeri Goblini i svetski hevi metal grupa Sepultura.

Legendarni američki bend “Pixies” održaće koncert na stadionu Tašmajdan u Beogradu 31. avgusta, posle zakazanog 1. septembra 2020. Trip-hop muzičar “Tricky” imaće koncert 15. oktobra u dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda.

Vanvremenski Frenk Sinatra: Mnogi ne znaju da je njegovu najpoznatiju pesmu napisao jugoslovenski muzičar

Za sam kraj ostao je novembar i dva koncerta stranih muzičara takođe planiranih za 2020. godinu. Prvi je 10. novembra čuveni spektakl Andre Rieu i “Johann Strauš Orchestra”.

Samo dva dana kasnije, 12. novembra, stiže u Sava centar takođe Skandinavija, norveški bend “Wardruna”, koji će održati svoj prvi koncert u Srbiji.  Grupa ima izdata četiri albuma, a najpopularniji su postali po muzici za hit TV seriju “Vikinzi”.

Ostali su još neodređeni datumi za mnoge odložene nastupe grupa – “In Flames” u Beogradu, Parni valjak u Novom Sadu, Jure Stublića i Filma u DOB-u, “Nipplepeople” u Beogradu i Novom Sadu.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar