Država ponovo deli NOVAC GRAĐANIMA: Razmišlja se o isplati od po 100 evra, kao prošle godine

Vest koja će svakako obradovati naše građane.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedija

U okviru pripreme novog paketa mera za pomoć privredi i građanima razmišlja se i o nekoj vrsti podrške za nezaposlene, potvrđeno je danas Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Podrška za nezaposlene tek treba da bude definisana, kažu u tom ministarstvu. A kako stoji u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, krajem 2020. godine bilo je ukupno 492.619 nezaposlenih osoba u našoj zemlji.

Kada je reč o pomoći za zaposlene, više od milion ljudi bi moglo da dobije dva ili tri puta po pola minimalca, to jest od 32.000 do 48.000 dinara.

Više o tome KLIKOM ODVE.

Takođe, razmišlja se ako bude potrebno i o dodatnoj podršci građanima, a koja je u 2020. bila u vidu isplate 100 evra svim punoletnim građanima.

“Razmatramo više opcija, ali verujemo da će to biti isplata polovine minimalne zarade, kao i dodatna podrška za naše najstarije sugrađane u toku godine, koji su već od 1. januara dobili i povećanje penzija od 5,9 odsto”, rekao je Siniša Mali.

Do Sretenja, 15. februara, bi trebalo da bude definisan dodatni paket pomoći privredi i sada se rade poslednje analize kako bi novac bio usmeren na pravi način, kako bi se pomoglo svima kojima je to potrebno.

Javne finansije Srbije su stabilne i ima dovoljno prostora da se obezbede sredstva za novi paket pomoći privredi i građanima, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Država će nastaviti i ove godine da sprovodi i garantne šeme za kredite, te ističe da je u toku prošle godine na taj način ukupno 1,5 milijarda evra ušla u privatni sektor.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar