Kupujete novi kauč? Na ovih 5 stvari OBAVEZNO morate da obratite pažnju

Možda deluje kao jednostavan zadatak, ali nije...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Kupovina kauča nije jednostavan zadatak! Bilo da živite u stanu ili kući, predstavlja jedan od najskupljih delova nameštaja.

Da bi ispunjavao potrebe ukućana, mora da bude funkcionalan i udoban. Ništa gore nego da posle izvesnog vremena shvatite da ste “bacili” novac.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Od dimenzija, do izbora boja i materijala, evo 5 stvari o kojima morate voditi računa prilikom posete salonu nameštaja.

1. Isprobajte pre kupovine

Pre kupovine, morate da odredite ulogu kauča. Hoće li služiti za svakodnevno opuštanje, recimo gledanje televizije, ili da smestite goste.

Koliko je velika soba u kojoj će stajati? Ovo je važno, kako bi osigurali da se fizički uklopi, i ostane proporcionalan u odnosu na ostatak prostorije.

Pažljivo izmerite vrata, hodnike, stepenište… gde god treba da prođe. Jedan od najčešćih razloga za vraćanje nameštaja, jeste da se ne uklapa.

Kada je reč o visini naslona, u većini slučajeva iznosi 45 do 50 centimetara. Ne postoji ispravna ili pogrešna visina, ali isprobajte kako bi bili sigurni da odgovara svim članovima porodice.

Ukoliko ćete većinu vremena provoditi u “horizontali”, proverite da li je dovoljno dugačak.

Foto: Elnur Amikishiyev / Alamy / Profimedia

2. Kvalitet pre svega

Kvalitet je značajan faktor prilikom kupovine, pa se vodite time da dobijate ono što plaćate.

Ako želite da potrošite manje para, računajte da ćete kauč morati da zamenite za nekoliko godina. To ne znači da treba izdvojiti bogatstvo, ali budite svesni cene i kvaliteta.

Zapamtite da kauč visokog ranga može da potraje duže od 25 godina. Obično su izrađeni od kvalitetnog, tvrdog drveta, a “noge” su deo čitavog okvira.

Sedeći deo bi trebalo da zadrži oblik i kada se smestite. Konstrukcija ne sme da se oseti kroz podlogu. Pregledajte zadnji deo kauča i proverite da nije “šupalj”.

3. Boja i materijal

Za odabir boje i uzorka tkanine, uzmite u obzir postojeće nijanse i materijale u sobi.

Neutralne boje funkcionišu u većini prostorija, posebno manjim, a kauč uvek možete “prerušiti” živopisnijim prekrivačima i jastucima.

Ako ne možete da se odlučite, razmišljajte o celokupnom stilu vašeg doma, kakav efekat želite da postignete. Opšte pravilo glasi: Ne stavljajte tradicionalni kauč u modernu kuću.

Foto: Arne Trautmann / Panthermedia / Profimedia

4. Udobnost

Na ovaj faktor ne smete zaboraviti! Bez obzira koliko savršeno izgleda i koliko se uklapa u vaš dom, povedite računa o udobnosti.

Dakle, lezite na njega, provedite nekoliko minuta u pokušaju da se udobno smestite. Nemojte lagati sebe, ako nije udoban – potražite drugi.

5. Cena

Ako nemate previše novca, posetite internet-stranice koje prodaju polovan, ali očuvan nameštaj. U suprotnom, sačekajte sniženja ili rasprodaje.

Obavezno kupite najkvalitetniji kauč koji možete priuštiti. Ovaj komad nameštaja ​​potrajaće od 10 do 15 godina, ako ne i više…



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar