Krivokapić se odrekao Republike Srpske: Želi da stalno bude u pravu, a svakim danom gubi kredibilitet

Nedoslednost premijera Crne Gore dovela do melodrame oko čestitanja Dana RS

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić želi uvek da bude u pravu, što za rezultat ima da često menja mišljenje. Nedosledan, nedosledniji, Zdravko Krivokapić – sastavni je deo čaršijskih priča, a profesor je to još jednom potvrdio na slučaju Dana Republike Srpske.

Krivokapić nastavlja da KLEČI pred Sarajevom: Nisam čestitao praznik RS, ja to privatno

Melodrama se ovako razvija. Prvo je Premijer Krivokapić čestitao 9. јanuara – praznik Dan RS predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović, a onda se zbog burne reakcije Sarajeva profesor Zdravko pravdao: „Čestitao sam privatno, a ne javno”. Ostaje nejasno još samo da li je Krivokapić koristio privatni ili službeni telefon, ali kada nam i tu banalnost otkrije, možda će srpski narod i da shvati šta je zapravo hteo da kaže, pošto znamo šta je učinio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bilo… Nije bilo

„Zvanične čestitke nije bilo, inače bismo je objavili na sajtu Vlade ili na Tviteru. To je bio privatan razgovor premijera s Cvijanovićevom”, naveo je Krivokapićev kabinet. Jedan od lidera vladajućeg crnogorskog bloka Nebojša Medojević u neveštom pravdanju vidi uticaj američke ambasadorke u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

Licemerje i sramota Vlade CG: Dritan ne da stidljivom Krivokapiću da čestita praznik RS!

– Pozvala teta ambasadorka na raport. Bilo malo po prstićima. Kao što rekoh u Skupštini, ova Vlada je raskrstila sa srpstvom. Za Vladine botove još jedan sendvič. Na moj račun – poručuje Medojević, te dodaje da je on opozicija svakom postupku koji je protiv interesa naroda i države, pa ko naleti na nišan.

Vladimir Pavićević iz koalicije Mir je naša nacija je kategoričan:

– Odsustvo bilo kakvog integriteta…Privatno je čestitao, a zvanično nije čestitao!? Politički autoritet gospodina Krivokapića slabi mnogo brže nego što je bilo ko očekivao.

Abazović zapržio čorbu

Videvši šta se dešava, u smirivanje tenzija sa susedima uključio se i potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović, i to na Tviteru. Međutim, objašnjenje je, osim javnosti, adresirao i na pogrešnu adresu – lažni profil Željka Komšića, pa je postao glavna tema pošalica na društvenim mrežama.

– Zvaničnu politiku vodimo samo preko zvaničnih kanala komunikacije. Želimo najbolje odnose sa državama regiona. Ruka prijateljstva pružena je svima, to važi i za Bosnu i Hercegovinu – suština je Abazovićeve poruke, koju je neslavno preneo. „Čestitku” je iskoristila i crnogorska opozicija na čelu sa DPS Mila Đukanovića, kako bi još jednom iskritikovala Vladu Crne Gore.

Još da prihvati Dedeićev poziv

„Smatramo da je to trebalo da učini zvaničnim putem, a ne da se izaziva sumnja kako se pokušao sakriti i to pretvoriti u neku privatnu telefonsku čestitku”, navodi se u saopštenju Nove srpske demokratije Andrije Mandića. Kako navodi poslanik SNS Marijan Rističević, Krivokapić je „novi Milo”.

– Crna Gora se sa Milom poigrala suverenitetom Srbije, a Krivokapić je, kako bi udovoljio Albancima, to prihvatio, odrekao se i Republike Srpske da udovolji Bošnjacima, ostaje još da prihvati Dedeićevu CPC i da bude Milo II – zaključuje Rističević.

Prevremeni izbori

Krivokapić je do sada, tvrde analitičari, pokazao sve osim onog što je obećao – da će nova vlada biti reformska i ekspertska. Svakim danom Krivokapić i njegova kamarila gube kredibilitet i po svim pokazateljima ovo će biti godina prevremenih izbora nakon čega će Crna Gora dobiti vladu punog legitimiteta, koja će biti reformski usmerena.

Ove i mnoge druge zanimljive teme pročitajte u štampanom izdanju lista Objektiv.

Piše: Marija R. Ilić



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

Ostavite komentar