ODLIČNE VESTI

Srbija je po platama PRVA u regionu! Predsednik Srbije najavio povećanje na 535 evra u februaru

Vučić je rekao da je samo u Beogradu u poslednjih sedam godina prosečna plata skočila za 180 evra ili za 40 odsto

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/HappyTV

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ima najveće prosečne plate u regionu, od 511 ili 512 evra, kao i da će već u februaru, zbog januarskog povećanja, taj prosek biti 535 ili 536 evra.

Vučić je gostujući u “Ćirilici” na Hepiju rekao je samo u Beogradu u poslednjih sedam godina prosečna plata skočila za 180 evra ili za 40 odsto.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kaže da smo pre bili četvrti po platama u regionu, dok smo danas i zvanično prvi, kao i da će razlika u odnosu na druge zemlje sve brže da se povećava.

Do SRETENJA dodatni paket ekonomske pomoći: Vučić objavio lepe vesti za građane Srbije (UŽIVO)

Istakao je da smo bili na 329 evra sa prosečnom platom i sa javnim dugom od 78 odsto BDP-a, a CG na 510 evra, dok je sada CG na 509 evra.

Predsednik kaže da u Srbiji zaposlenost raste, kao i da nam se stopa javnog duga najmanje uvećala u odnosu na gotovo sve evropske zemlje.

Evo koji RADNICI i KOMPANIJE dobijaju novi ekonomski paket: Ovu pomoć je predsednik Vučić upravio najavio

Tako je u Italiji javni dug skočio na 156 odsto, u Nemačkoj 87 odsto, Francuskoj 114 odsto, u Hrvatskoj na 88 odsto, a u Srbiji je 57 odsto, dodao je on.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Evo ja radim u javnom sektoru kao "knjigovodja", zahvaljujuci koeficijentima plata bi mi trebala biti /8.38 x 3017,23=25.284,38 dinara/. I... ja sam sada srećna jer će mi plata biti koliko i minimalac 30.900,24. Ha, ojadiću državu za 5.000,00 dinara. Javite se i drugi iz javnog sektora, da čujem vaše plate kolike su. PS Niko mi nije kriv, imam 58 godina, neku srednju ekonomsku školu, i na osnovu toga ne mogu imati veću platu, a ovi nazovi stručnjaci sa kupljenim diplomama /ne pitajte kakvim!!!/ postali su nam šefovi, mada pojma nemaju ni šta, ni kako se radi i zaradili pored osnovnih i dodatne koeficijente za "rukovodjenje nad nama".

    Odgovori
  2. Nemojmo se držati proseka jer nedaje pravu sliku.Treba reći da su primanja u Srbiji 200-300 evra,a da ima veliki broj penzija 100-150 evra.A priče da svo sa najvećim platama u regionu je priča za mali decu.Kurs rvra u Srbiji je oko 117 dinara evro.Realan kurs je najmanje duplo veći,pa kada bi se tada izačunalo prosek od 500 evra bi se najmanje prepolovio.A od priča se ne živi.

    Odgovori

Ostavite komentar