DRAMATIČNO

Reke napravile HAOS, poplavile kuće, odnele mostove: Proglašena VANREDNA SITUACIJA u još jednoj opštini

Zbog obilnih padavina, u Vranju i Vranjskoj Banji poplavljeno je oko 20 podrumskih prostorija i dvorišta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

U opštini Vladičin Han proglašena je vanredna situacija zbog poplava i visokog vodostaja reka na ovom području. Obilne padavine izazvale su brojne probleme jer su reke poplavile mnoga moravska sela, odnele mostove, poplavile njive i kuće. Mehanizacija je na terenu i već je intervenisala na kritičnim tačkama u Priboju, Mazaraću, Stublu, Suvoj Moravi i Lepenici.

Očekuje se da vodeni talas koji stiže sa Kosova i Metohije preko Binačke Morave, poveća i nivo Južne Morave, te se preduzimaju potrebne mere kako reka ne bi ugrozila sela kroz koja prolazi, kao i sam grad.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na području Vranja, predstavnici Stručno operativnog tima Gradskog štaba za vanredne situacije, obišli su više lokacija kako bi utvrdili trenutno stanje nakon obilnih padavina tokom vikenda. Prema prvim podacima, u prethodna 24 sata, na teritoriji Grada Vranja palo je 55 litara kiše po metru kvadratnom, što je dovelo do porasta nivoa Južne Morave, koja se izlila u delu toka kod Zlatokopa i Ćukovca.

Poplave u Srbiji: DRAMATIČNE scene u Pirotu, evakuacija u Orahovcu, sela pod VODOM (VIDEO) 

Zbog obilnih padavina, u Vranju i Vranjskoj Banji poplavljeno je oko 20 podrumskih prostorija i dvorišta. Sve raspoložive ekipe su na terenu, a mehanizacija je angažovana na čišćenju putnih kanala u Ćukovcu i Toplacu i opštinskog putnog pravca Dubnica – Vrtogoš.

Javno vodoprivredno preduzeće “Srbijavode”, rukovodilac odbrane od poplava na području Morava, proglasilo je vanrednu odbranu od poplava kod mosta u Ćukovcu, u sektoru M11, na deonicama 1, 2, 3 i 6. Trenutno se sprovode sve potrebne mere za odbranu od poplava.

Sneg okovao Srbiju, ljudi EVAKUISANI: Jedna opština proglasila VANREDNU situaciju, 70.000 bez struje 

Najkritičnije tačke su u selu Končulj, Bujanovačkoj Banji i Novom naselju, kažu iz Štabu za vanredne situacije. Ekipe koje su stigle iz Niša i Vranja jesu na licu mesta u Bujanovačkoj Banji Banji i Novom naselju, ali za sada nije bilo neophodno evakuisati stanovništvo iz kuća.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar