DRAMATIČNO

Sneg okovao Srbiju, ljudi EVAKUISANI: Jedna opština proglasila VANREDNU situaciju, 70.000 bez struje

Na snazi je narandžasti meteo-alarm

Foto: RINA

Sneg i dalje pada širom Srbije, najviše ga ima na planinama – na Kopaoniku više od 70 centimetara, na Staroj planini 40, a na Zlatiboru 30 centimetara. Na Pešterskoj visoravni snega ima preko pola metra, a u Tutinu pada ledena kiša zbog čega su mnoga seoska domaćinstva ostala bez struje, piše RTS.

U opštini Doljevac zbog izlivanja reke proglašena je vanredna situacija. Na snazi je narandžasti meteo-alarm.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Putni pravci prvog i drugog prioriteta su prohodni osim na deonici auto-put E-80 kod mesta Crvena Reka u smeru ka Pirotu, rekla je Angelina Redžić iz Nacionalnog centra za obaveštavanje.

Prema njenim rečima oko 70.000 potrošača je imalo ili ima problema sa snabdevanjem električnom energijom.

U opštini Doljevac proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja vodotokova. Iz sela Šainovac evakuisano je 16 meštana koji su smešteni u Doljevcu.

Sneg je usporio saobraćaj na autoputu “Miloš Veliki” na deonici Preljina-Obrenovac i na Divčibarama, gde je visina snežnog pokrivača 30 centimetara.

Ko se boji zime još? Zabelela se Srbija, ali i dalje veje, pogledajte fotografije snežne čarolije (FOTO) 

Zbog snega i klizišta auto-put E-80 kod mesta Crvena Reka u smeru ka Pirotu je jedini neprohodni pravac prvog prioriteta, saopštavaju Putevi Srbije. Na pojedinim planinskim deonicama zabranjen je saobraćaj za teretna vozila a vozačima se preporučuje oprez i obavezna zimska oprema.

Kada je reč o Beogradu snega ima između 10 i 15 centimetara a na širem području grada i više.

Prema rečima rukovodioca Zimske službe JKP “Beograd put” Željka Maravića na rašćišćavanjuse radi već drugu noć neprekidno i do sada nije bilo većih problema.

Hladno vreme i sneg okovali Srbiju: Minus u celoj zemlji 

– Prvo smo uklanjali sneg mašinama, a zatim smo posipali puteve. Sneg je težak pa smo uz asistenciju komunalnih službi otklonili grane koje pod težinom snega padaju. Kada se završi prvi prioritet a to je 80 odsto, onda se pristupa i sporednim ulicama. Ne smemo da dozvolimo da ulice pod usponom budu klizave – rekao je za RTS Maravić.

Na širem području Beograda snežni pokrivač je i duplo veći od centralnih ulica, a na raščišćavanju su angažovana 93 tima.

Izvor: RTS

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar