NASTAVLJA SE

Od petka VAKCINACIJA u 15 opštih bolnica u kovid sistemu: Evo koji radnici su već primili vakcine

Nastavljena je vakcinacija i u svim kliničkim centrima i kliničko-bolničkim centrima u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Sa vakcinacijom zdravstvenih radnika nastavljeno je i danas, a vakcine su primili zaposleni u KBC Zemun, KCS, i u kovid bolnici u Batajnici.

Ovim tempom se nastavlja, najavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Mirsad Đerlek, te je, kako je istakao, počela vakcinacija zdravstvenih radnika masovnijeg tipa kako bi se ona obavila u što kraćem roku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Juče je zaista bio veliki odziv i to me raduje, jer su zdravstveni radnici uvek na prvoj liniji fronta, a vakcinacija je jedini način da stabilizujemo epidemiološku situaciju i odupremo se ovom ozbiljnom trećem talasu. Ono što želim da najavim je da već od petka krećemo u novu akciju, vakcinisaćemo zdravstvene radnike u 15 opštih bolnica koje su u kovid sistemu a već početkom sledeće nedelje uključujemo i domove zdravlja, dakle, pojačavamo tempo kako bismo što pre zavšrili vaknaciju svih zdrasvtvenih radnika – izjavio je Đerlek.

Direktorka bolnice Tatjana Adžić Vukićević rekla je za Tanjug da će biti vakcinisano između 70 i 100 zaposlenih, a ostatak zainteresovanih dobiće vakcinu u petak.

Nastavljena je vakcinacija i u svim kliničkim centrima i kliničko-bolničkim centrima u Srbiji.

Mirsad Đerlek detaljno OBJASNIO sve: Evo zašto stariji građani PRVI dobijaju vakcinu

Državni sekretar, Aleksandar Stefoski je tokom posete KBC Zemun rekao da su prioritetna grupa za vakcinaciju zdravstveni radnici u kovid sistemu, ali i korisnici i zaposleni u gerontološkim centrima.

“Napravljen je plan kako će se vakcine distribuirati i davati po prioritetnim grupama. Posle toga se prelazi na vakcinaciju stanovništva, naveo je Stefoski.

Direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović rekao je da je interesovanje za vakcinaciju veliko među zdravstvenim radnicima.

“Vidimo svetlo na kraju tunela”

“Sada vidimo svetlo na kraju tunela. Vakcinacija kod nas se obavlja po prioritetima, prvo su vakcinisani zdravstveni radnici iz intenzivne nege, zatim u prijemno trijažnom centru, a zatim ostali, naveo je Stojanović.

Beograd bi trebalo da ima 17 punktova za IMUNIZACIJU: Ovo je SPISAK lokacija

Da podsetimo, vakcinacija zdrasvtvenih radnika počela je juče, te su svi veći Instituti i Zavodi za javno zdravlje u Srbiji u toku prepodneva na raspolaganju imali planirane količine Fajzerove i Sputnjik vakcine.

Među prvima je vakcinu primio juče i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i doskorašnji generalni dirketor Kliničkog centra Niš prof.dr Zoran Radovanović koji je pojasnio dalji plan vakcinacije.

– Kako je i najavljeno juče na sastanku, a kako je kolega Đerlek potvrdio, ovog meseca trebalo bi da dobijemo oko 80.000 doza Fajzerove vakcine, veliku količinu ruske vakcine Sputnjik, ali i kineske vakcine, dok će u februaru u Srbiju stići još 200.000 doza Fajzrove vakcine, potvrdio je prof. Radovanović i naglasio da će država i nadležni učiniti sve, da tempo bude maksimalno pojačan, kako bi se imunizacija sprovodila što brže i kako bi što više ljudi primilo vakcinu.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar