TUGA

Nimalo praznična atmosfera u Hrvatskoj! Milošević: Teško za Badnji dan i Božić na Baniji

Hrvatska Vlada je u ponedeljak osnovala posebni Štab za obnovu potresom pogođena područja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Facebook

Zamenik predsednika štaba za obnovu ovih područja posle potresa je potpredsednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević.

Milošević je izjavio juče naveče u Petrinji posle održane druge sednice:

“Dobro smo započeli, ali pred nama je puno posla. Imamo odgovornost da vratimo život na ovo područje”, rekao je potpredsednik Vlade Hrvatske Boris Milošević.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Posle zemljotresa u Petrinji geolozi u čudu: Hrvatskoj preti nova katastrofa!

“Imamo grubu procenu potrebnih kontejnera. Za sada nedostaje još oko 1.000 kontejnera koji bi zadovoljili sadašnje stanje. Radimo svim silama da osiguramo kontejnere i krov nad glavom. U ovom trenutku imamo montirano 220 kontejnera i 106 mobilnih kućica. Do kraja nedelje trebali bi dobiti oko 100 kontejnera. To je samo onaj smeštaj koji osigurava Vlada. U pregovorima smo da dobijemo do iduće nedelje još 300 kućica, a u dogovoru s domaćim proizvođačima i 200 kontejnera. Do kraja mjeseca trebali bi, nadam se, i premašiti našu potrebu u broju alternativnih smještaja”, rekao je on.

U Petrinju u Glinu stiže prvih 12 mobilnih kuća koje je donirao Beograd

” Uporedio je zagrebački potres s ovim s epicentrom u Petrinji pa istaknuo kako je do sada prijavljeno skoro 22 hiljade oštećenih objekata. “U gradu Zagrebu smo, na primer, imali 26.000. Nažalost ovo na Baniji nije konačna brojka. Naši statičari rade danonoćno kako bi utvrdili štetu”, govori.

Iako su se u prvim danima nakon potresa pojavljivale informacije o meštanima okolnih mesta koji su zaboravljani, Milošević tvrdi kako se došlo do svih stanovnika potresom pogođenih područja i svima je pružena pomoć.

Hrvatski mediji izračunali: Srbija je pomogla više nego katolička crkva!?

“Umirilo me da Crveni krst dnevno obiđe preko 50 posto svih naselja, što znači da u dva dana prođu sva pogođena naselja”, rekao je. Potpredsednik Vlade Milošević iz redova SDSS-a istakao je vezano za proslavu Badnjaka i Božića:

“Atmosfera nažalost nije praznička, ali ono što je dobro je jedan veliki osećaj solidarnosti među ljudima te pomoći i empatije. Ne radi o se razlici u nacionalnosti i svi pružaju pomoć i to je najvažnije u ovo vreme”, zaključio je.

Baka iz Petrinje u strahu posle zemljotresa: Pljačkaju po kućama, otimaju kampere, ljudi su životinje!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar