Omiljeni glumac domaće publike: Evo kako je Tom Henks prešao u pravoslavlje

Sve za ljubav!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Ultimate Clips

Tom Henks je jedan od omiljenih glumaca domaće publike. Volimo ga u ozbiljnim dramama, ali i u najluđim filmovima za decu. Pokazao je da može savršeno da iznese ulogu poput Foresta Gampa, ali i da postane kauboj Vudi u crtanom filmu “Priča o igračkama”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osvojio je dva Oskara, a bio je nominovan za čak pet nagrada Američke akademije. Srpska publika ga obožava, ali im je on i dodataljno zanimljiv zbog svoje neobične odluke. Naime, pre krajem osamdesetih je Tom Henks odlučio da postane pravoslavac zbog supruge Grkinje.

Podrška omiljenom glumcu: Ovo je naš izbor 5 najboljih filmova Toma Henksa (VIDEO)

Zanimljivo je da je glumac primio pravoslavnu veru kada se venčao svojom sadašnjom suprugom Ritom Vilson, talentovanom muzičarkom.

“Znate, kada odlučite da se venčate i da imate decu sa određenom osobom, onda morate da odlučite i kakvo duhovno nasleđe ostavljate toj deci”, rekao je svojevremeno Henks i dodao:

“Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe, jednostavno je. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja žena krštena. Kasnije smo odlučili i da u istoj crkvi krsitimo i našu decu”, objasnio je glumac.

Zbog supruge je prihvatio pravoslavlje: Tom Henks je sada zvanično postao Grk

Henks se venčao sa Ritom Vilson 1988. godine i kasnije je više puta naglašavao da se nikada nije pokajao zbog svoje odluke da promeni veru. Par je već godinama u srećnom braku, a Tom Henks je pre nekoliko godina svet oduševio kada su ga novinari pitali šta je tajna njihovog srećnog braka:

“Tajna? Nema tu nikakve tajne. Mi se jednostavno mnogo volimo. To je naša vodilja kroz život”, objasnio je oskarovac.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar