Podrška omiljenom glumcu: Ovo je naš izbor 5 najboljih filmova Toma Henksa (VIDEO)

Dok se svi nadamo da će se mnogima omiljeni glumac brzo oporaviti, koristimo ovu priliku i da se podsetimo zašto toliko volimo ovog šarmantnog filmskog virtouza

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Hyperstar / Alamy / Alamy / Profimedia

Holivudska zvezda i oskarovac Tom Henks tokom jučerašnjeg dana objavio je putem društvenih mreža da je  oboleo je od koronavirusa. Kako je glumac naveo – virusom je zaražena i njegova supruga i oni su trenutno u samoizolaciji.

Tom Henks i njegova supruga zaraženi koronavirusom

Dok se svi nadamo da će se mnogima omiljeni glumac brzo oporaviti, koristimo ovu priliku i da se podsetimo zašto toliko volimo ovog šarmantnog filmskog virtouza. Predstavljamo vam naš izbor pet najboljih filmova Toma Henksa:

5. “Brodolom života” (Cast away) 2000.

Moderna verzija Robinzona Krusoa zatiče Čaka Nolanda (Tom Henks), radnika firme FedEx koji biva zatočen na pustom ostrvu, u situaciji koju bi malo ko poželeo. Čak mora da nauči kako da preživi u surovim uslovima, a da pritom ne izgubi nadu i želju za povratkom kući. Maestralna gluma donela je Henksu petog Oskara za najbolju mušku ulogu.

4. “Filadelfija” (Philadelphia) 1993.

Danas se može činiti da to i nije neka velika stvar, ali 1993. veliki filmski studiji nisu snimali filmove o AIDSU. Sve se promenilo nakon ovog filma koji je režirao Džonatan Deme, a koji prati priču mladog i ambicioznog avokata koji dobije otkaz nakon što u njegovoj firmi otkriju njegovu dijagnozu. Vrhunac filma je bitka u sudnici i vrlo dirljiva scena u kojoj Tom Henks umire okružen celom svojom porodicom. Glavna uloga u ovom filmu je Hanksu donela prvog Oskara, a Brus Springstin i njegova pesma “Streets of Philadelphia“ nagrađeni su za najbolju originalnu muziku.

3. “Spasavanje vojnika Rajana” (Saving private Ryan) 1998.

Snimljeno je mnoštvo filmova o Drugome svetskom ratu, ali retko koji je haos i brutalnost bitaka prikazao toliko realno kao “Spašavanje vojnika Rajana”. Film je režirao čuveni Stiven Spilberg, a Tom Henks glumi kapetana američke vojske koji pokušava da pronađe padobranca Francisa Džejmsa Rajana, poslednjeg preživelog od četvorice braće u vojsci. Početna scena koja traje 27 minuta i prati iskrcavanje saveznika na Normandiju ušla je u udžbenike filmske umetnosti, a film je dobio čitav niz nagrada.

2. Uhvati me ako možeš (Catch Me If You Can)

Iako je ovo film u kojem glavnu ulogu glumi Leonardo DIkaprio, prilično je sigurno da bi bez Toma Henksa funkcionisao daleko lošije. Njegova uloga posvećenog FBI agenta izvanredno se nadopunjava s ulogom prevaranta i hohštaplera Franka Abangela koju je maestralno odigrao Leonardo. Reditelj filma je (ponovo) Stiven Spilberg, a zapaženu sporednu ulogu odigrao je i veliki Kristofer Valken. Zabavan, uzbudljiv, napet i duhovit, ovaj film je sjajan izbor ako želite na dva sata uroniti u neku drugu stvarnost.

1. Forest gamp (Forrest Gump) 1994.

Pre nego što je Robert Zemečkis 1994. snimio “Foresta Gampa“ koji će postati jedan od najpopularnijih filmova svih vremena retko ko je uopšte čuo za istoimeni roman američkog pisca Vinstona Gruma koji mu je poslužio kao inspiracija. To je možda i bolje jer su ljudi u bioskope išli bez ikakvih očekivanja, a dočekala ih je sjajna filmska priča o prostodušnom momku koji se igrom slučaja zatekne u središtu nekih od najvažnijih događaja druge polovine dvadesetog stoleća. Bori se u Vijetnamu, investira u Apple, slučajno izazove aferu Votergejt, upozna tri američka predsednika i “izmisli” izraz “Shit Happens“. Sladak film koji je osvojio čak šest Oskara (uključujući i onaj za glavnu mušku ulogu i za najbolji film) i koji danas deluje jednako sveže kao i kada je snimljen.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar