Pokažite im da ste srećni jer ih IMATE: Zašto morate da se zahvalite starijim sestrama?

Uvek ćete imati prijateljicu zato što imate sestru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Ako imate stariju sestru znate ko vas je izvaličio iz nevolja, od koga ste pozajmljivali odeću bez pitanja, ko vas je pokrivao kod roditelja i brinuo o vama. Roditelji su je često podsećali da treba da bude odgovorna i pametna, a i ona sama je znala da ćete se vi ugledati na nju i želela je da vam predstavlja dobar uzor.

Vaša starija sestra, za koju ste često mislili da je dosadna i iritirajuća je zapravo učena prema strožijim pravilima od vas.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Roditelji, u strahu od pravljenja grešaka, su bili rigorozniji prema njoj, u odnosu na vas kada su se već opustili i postali fleksibilniji.

Veoma često starije sestre zauzimaju ulogu posrednika tako što  pomažu vašim roditeljima da vas razumeju, pokrivaju vaše nestašluke i uvek nude bezuslovnu ljubav i podršku.

Ona je morala da bude stroga.

Foto: Pixabay.com/Lorri Lang

Bila je istovremeno u ulozi prijatelja, telohranitelja, učitelja i idola, a sa druge strane stalno je strepila za vas i brinula se. Bez obzira na to, uvek vam je bila podrška i oslonac.

Sestra možda neće moći da reši vaše probleme ali je sigurno da nikada nećete morati sami da kroz njih prolazite. Možete prevariti svet ali ne i nju, ona zna kada vas nešto muči, zna kada ste u nevolji i zna kada treba da bude tu za vas.

Foto: Pixabay/MaBraS

Uloga starije sestre je da bude vazdušni jastuk, kroz celu vožnju života ona je tu ali neprimetna.

Tek kada se dogodi neka nezgoda ona iskače i spasava vas i ne dozvoljava da vas išta povredi. Zato zahvalite vašim sestrama i pokažite im da ste srećni jer ih imate, jer “odana sestra vredi kao hiljadu prijatelja”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar