Ljubav, toplina, pažnja, snaga i vera: Film “Ona, ja i nas dvoje” (VIDEO)

Nega deteta koje ne hoda i ne govori ponekad se svodi na ispunjavanje svakodnevnih potreba, no ponekad zahteva specifičan angažman

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YouTube

Ustanova kulture “Stari grad” u sredu, 19. februara, u 19 sati organizuje projekciju dokumentarnog filma “Ona, ja i nas dvoje” Bojana Bojića.

“Ona, ja i nas dvoje“ je dokumentarni film koji nam govori o odnosu oca i deteta s posebnim potrebama.

Foto/promo

Vikendom i povremenim celodnevnim druženjima Korina i Bojan grade intiman odnos pun svakodnevnih izazova, nepoznanica, ali i predivnih trenutaka ispunjenih jednostavnošću i neiskvarenom vrstom ljubavi.

Nega deteta koje ne hoda i ne govori ponekad se svodi na ispunjavanje svakodnevnih potreba, no ponekad zahteva specifičan angažman koji nadilazi svakodnevne roditeljske dužnosti.

Film prikazuje na koji se način otac nosi s problemima vezanima uz spavanje i potrebom za neprekidnom pažnjom, ko mu pomaže i kakav je odnos prijatelja i porodice prema teškoj životnoj situaciji.

 

 

Upoznaje nas s posebnom vrstom ljubavi i srećom koja je prisutna uprkos izazovima.

Postavlja se pitanje koliko je društvo mentalno i emotivno spremno prihvatiti i uključiti djecu s posebnim potrebama u zajednicu? Dirljiva priča za cilj ima da ohrabri i podrži roditelje s posebnom decom i da im pružiti nadu za nošenje u najtežim trenucima. Jer iza svega ostaje samo ljubav, toplina, pažnja, snaga i vera.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar