Neverovatan kraj sezone: Evo kako su uspeli da snime ključnu scenu iz serije “Mandalorian”

Pročitajte tekst samo ako ste gledali kraj sezone!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Looper

Prethodne nedelje je emitovana poslednja sezona serije “Mandalorian”. Ostavila je publiku bez teksta. Režirao ju je Pejton Rid, autor filmova o “Antmanu”. Međutim, kako su uspeli da snime ključnu scenu?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U epizodi su se završile mnoge zanimljive priče, ali imali smo i veliki broj neočekivanih prekoreta. Najveći je došao na samom kraju, u vidu jednog od najznačajnijih likova iz franšize “Ratova zvezda”. Nažalost, nastavak serije ćemo videti tek u decembru 2021. godine, a postoji mogućnost da se premijera pomeri za početak 2022. godinezbog snimanja serije “Knjiga Boba Feta”.

Ne čitajte dalje, ukoliko niste gledali epizodu!

“Ratovi zvezda” prvi put u Srbiji: 1977. godine je to za nas bio vestern o visokom majmunu i usisivaču

Na samom kraju epizode se glavom i bradom pojavljuje mladi Luk Skajvoker. Imali smo priliku da vidimo kako se Luk borio kada je bio na samom vrhuncu moći – nekoliko godina nakon filma “Ratovi zvezda: Povratak džedaja”. Na kraju sezone smo videli jednu od najboljih akcionih scena slavnog junaka. Namerno je scena napravljena kako bi bila pandan sceni iz filma “Ratovi zvezda: Rougue One” u kojoj Dart Vejder ubija veliki broj pobunjenika u hodniku.

Ali kako su to uspeli, kako su napravili scenu koja je rasplakala fanove? Autori serije nisu želeli, za sada, da pronađu novog glumca da igra Luka. Odustali od potrage za glumcem iako mnogi misle da bi Marvelov Sebastijan Sten (Igra Zimskog vojnika) bio savršen izbor, čak se Mark Hamil šalio da Sebastijan neverovatno liči na njega kada je bio mlad.

Nisu ni želeli da urade kompjutersku 3D verziju lica glumca, pošto se to nije pokazalo kao uspešno rešenje sa Grand Mof Tarkinom i mladom princezom Lejom u filmu “Ratovi zvezda: Rougue one”.

Jedini logiča izbor je bio – vratiti Marka Hamila u svet “Ratova zvezda”. Mark je bio na snimanju, snimio je sav dijalog. Korišćena je tehnologija koja ga je kompjuterski podmladila – slično onome što je korišćeno da bi prikazali mladog Ajron Mena u filmu “Kapetan Amerika: Građanski rat” ili mlađeg Nika Fjurija u filmu “Kapetan Marvel”.

Večna džedaj princeza: Evo kako je zbog Keri Fišer Leja postala najbolji deo “Ratova zvezda”

U svakoj sceni u kojoj vidimo Lukovo lice – to je Mark. Znali su da i dalje publici mladi Luk može da izgleda čudno, ali znali su da je najbolje rešenje vratiti Marka. Scene borbe je odradio kaskader, i zbog toga Luk sve vreme tokom scena borbe ima kapuljaču.

Autor serije Džon Favrou je rekao da su se plašili da će se otkriti ova tajna pre emitovanja epizode, ali da su presrećni što nije.

“Presrećan sam, ne mogu da verujem da smo uspeli da sačuvamo ovu tajnu. Scene su snimane pre godinu dana i pravo je čudo da javnost nije saznala da sam bio na snimanju”, napisao je na svom Tviteru Mark Hamil.

NEKA SILA BUDE S VAMA! Skajvoker ima poruku za čitaoce OBJEKTIVA!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar