EKSKLUZIVNO! Legendarni MARK HAMIL za Objektiv

NEKA SILA BUDE S VAMA! Skajvoker ima poruku za čitaoce OBJEKTIVA!

Glumac koji je dao život Luku Skajvokeru je izdvojio vreme da preporuči našim čitaocima filmove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Profimedia/Image Capital Pictures / Film Stills /

Glumac Mark Hamil je živa legenda Holivuda! Generacije su odrasle uz njega, a mnoge to i sada rade. Njegova najznačajnija uloga je svakako lik Luka Skajvokera u seriji filmova “Ratovi zvezda“. Pored toga, Hamil je odigrao najbolju verziju Džokera, izvinjavam se ljubiteljima Feniksa i Ledžera, i to samo uz pomoć svoga glasa u animiranoj seriji “Betmen”.

Luk Skajvoker lično je izdvojio malo vremena za nas, te je u prepisci sa novinarkom portala Objektiv našim čitaocima preporučio kako da ubiju vreme u izolaciji.

Foto/Profimedia/Image Capital Pictures / Film Stills

“Svima kojima je dosadno u karantinu ili samoizolaciji preporučujem da gledaju stare majstore komedije. Pogledajte filmove Stanlija i Olija, gospoda Lorel i Hardi su stvarno bili genijalni. Preporučujem i kratkometražne filmove Braće Marks. Možete i da uživate u serijalu filmova “Naša banda”, koji prati nestašluke siromašne dece iz jednog američkog naselja. To su bezvremenski klasici, zabava je zagarantovana za celu porodicu!”, rekao je Mark Hamil za Objektiv.

Mi smo izdvojili neke od filmova umetnika koje vam on preporučuje:

Stenlio i Olio: “Muzička kutija”

Braća Marks: “Supa od pačetine”

Naša banda: “Kuka i merdevine”

Naš sagovornik ove nedelje proslavlja 44. godišnjicu od početka snimanja filma “Ratovi zvezda: Nova nada”. Hamil je, inače, pravo osveženje u Holivudu, dok drugi glumci pokušavaju da zaborave filmove koji su ih proslavili, Mark je svojim filmovima diči i uvek je spreman da izađe u susret fanovima.

Takođe je 2015.  se vratio da snima nove “Ratove zvezda”, a odluku je doneo na veoma zanimljiv način.

Foto/Profimedia/ Lucas Films / Zuma Press

“Nisam znao da li da se vratim, da li neko nas matore želi da gleda ponovo u tim ulogama. Znao sam da je Keri Fišer prihvatila, a u tom trenutku Harison Ford se još uvek nije bio izjasnio. Kada su me pozvali iz Lukasfilma reko sam im da dolazim da snimam ako Harisona uspeju da ubede. Mislio sam da nema šanse, mnogo ga volim, ali je previše je veliki namćor i bogat da se vrati. Međutim Harison je pristao, i ja onda nisam imao izbora”, rekao je svojevremeno Hamil.

I to se isplatilo, po mom skromnom mišljenju njegova gluma u filmu “Ratovi zvezda: Poslednji džedaj” je bila najbolja, možda najbolji performans njegove karijere!

Hamil nije igrao samo jednog poznatog heroja, već je i 1992. dao glas legendarnom Džokeru u animiranom serijalu Betmen i igricama. Mnogima je čak poznatiji kao najveći Betmenov suparnik, nego kao Skajvoker. I zaista je liku dao neverovatne dimenzije, što možete da pogledate:

 

Hamil je glas davao i Čakiju i veoma je jeziv. Lutku iz horora je glumac davao glas u filmu “Dečija igra”.

Glumac je tokom svoje karijere igrao više od 300 uloga. Mogli smo da ga vidimo u “Transformersima” i “Kingsmenu”, a čak je igrao sebe u seriji “Štreberi”. Ove godine bi trebalo da daje glas Skeletoru u seriji “Masters of the universe”.

Kako vreme prolazi Hamil je sve više kul, ne znamo kako mu to polazi za rukom.

I za kraj: Neka je Sila sa vama!

Autor: Nevena Tomašević

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar