Cirkulacija krvi je veoma važna za lice: Ovo su jednostavni trikovi da postignete mladolik izgled

Koža će vam blistati

Foto: Pexels/Tima Miroshnichenko

Cirkulacija je nešto o čemu retko razmišljamo, a još ređe preduzimamo nešto po pitanju toga da je poboljšamo, a zaista je bitna za telo.

Naše zdravlje održavaju te sitne krvne ćelije koje dovode kiseonik i druge hranjive materije u svaki deo našeg tela pa tako i u kožu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Da li ste znali da je cirkulacija krvi vrlo korisna i za vašu kožu?

Ako želite da poboljšate izgled i zdravlje svoje kože, možda bi trebalo da razmislite o poboljšanju cirkulacije krvi, pogotovo ako su neki od glavnih problema sa kojima želite da se uhvatite u koštac znakovi starenja.

Masaža lica

Redovna masaža je najbolji način za poboljšanje izgleda kože, a to se posebno odnosi na masažu lica. Masaža pojačava cirkulaciju krvi i limfe, čime se povećava nivo kiseonika i hranjivih materija u ćelijama. Dobra masaža lica takođe ublažava stres i pomaže kod simptoma PMS-a. Kad masirate kožu lica, vodite računa o tome da vaši pokreti budu nežni, jer pregrubim pokretima možete da iziritirate kožu, a to je suprotno od onoga što želite. Zapamtite, nežni pokreti su sasvim dovoljni za zdraviju kožu.

Foto: Freepik/valuavitaly

U uspešnijoj masaži lica mogu da vam pomognu i roleri za lice, kao i Gua Sha kamen. Izrađeni od žada ili ružičastog kvarca, njihova primarna funkcija je povećanje cirkulacije u licu i stimulicija limfnog sistema i limfne drenaže po celom licu. Ružičasti kvarc, za razliku od žada, prirodno ostaje hladan pri upotrebi. Roler se koristi za jednostavnije, a Gua Sha kamen za naprednije primene. Glavni benefiti uključuju smanjenje crvenila na licu, umirivanje i opuštanje kože, poboljšanje apsorpcije ulja u kožu lica i učvršćivanje kože.

Foto: Freepik/diana.grytsku

Vežba za oksigenaciju kože

Jedan od najjednostavnijih i najprirodnijih načina za poboljšanje cirkulacije kože je svakodnevno kretanje. Vežbanje ne mora biti intenzivna aktivnost, to može biti svakodnevna šetnja, igranje sa decom, fizički sport, ples ili bilo što drugo što pokreće vaše telo. Kroz pokret se povećava dotok krvi u kožu. Kao što smo saznali, krv prenosi kiseonik, hranjive sastojke i hormone u ćelije tela, uključujući i kožu. Takođe, pomaže u uklanjanju otpadnih materija, kao što su toksini i slobodni radikali.

Foto: Kamil Macniak / Alamy / Profimedia

Trening pomaže koži tako što smanjuje nivo hormona stresa u telu. Pomaže telu u obradi i uklanjanju nakupljenih hormona i ublažava stres. To može da uveliko poboljša stanja poput akni i preteranog lučenja sebuma. Redovno vežbanje poboljšava tonus mišića lica, što mu daje veću strukturu i čvrstoću. Da biste iskoristili ove pogodnosti, nastojte da se svakodnevno krećete, čak i ako to znači samo 30-minutnu šetnju. Predlažemo vežbanje i na otvorenom, što će poboljšati vaše celokupno stanje kože.

Foto: Freepik/pressfoto

Menjajte hladnu i toplu vodu tokom tuširanja

Menjanje temperature vode može uveliko da poboljša cirkulaciju, ali i celokupno zdravlje. Istraživanja sugerišu da redovno izlaganje hladnoj vodi takođe može da poboljša ravnotežu hormona, ublaži depresiju i poveća imunološku funkcionalnost. Izvrsno je i za zdravlje štitne žlezde i pomaže u postizanju hormonalne ravnoteže, stimulišući limfni i endokrini sistem. Ako vam se izlaganje hladnoj vodi u početku čini preintenzivno, započnite sa izmenjivanjem vruće i hladne vode. Pustite vruću vodu na dva minuta, a zatim na jedan minut pređite na hladnu vodu. Ponovite ovo, otprilike, četiri puta za poboljšanu cirkulaciju i zdravlje kože.

Foto: Freepik/torwaiphoto

Nanošenje glinene maske na lice u početku se može činiti neobičnim, ali to je jedan od najmoćnijih načina za poboljšanje cirkulacije krvi i donošenje kiseonika ćelijama na površini kože. Neke gline, poput bentonita, sadrže negativno nabijene ione koji privlače pozitivno nabijene ione (poput onečišćivača okoliša i bakterija) kad se nanese na kožu.  Korišćenje glinenih maski je sjajan način za dramatično poboljšanje protoka krvi u kratkom vremenu. To može da smanji bore s obzirom na to da povećani protok krvi takođe povećava proizvodnju kolagena, što poboljšava elastičnost kože.

Izvor: Objektiv.rs, journal.hr

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar