Plutajuća palata od 520 kvadrata: Megajahta Glass podseća na LEGO kocke (VIDEO)

Centralnom palubom dominira ogromno stepenište, nalik majanskim piramidama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: LujacDesautel.com / Ferrari / Profimedia

Prošlo je nekoliko godina od premijere megajahte Glass, studija Lujac Desautel iz Njujorka, ali se ljubitelji nautike i dalje oduševljavaju vizijom mladog dizajnera.

Između dva trupa masivnog katamarana smešten je prostor od 520 kvadrata, koji ispunjavaju apartmani, bioskop, spa i fitnes centar, komandni toranj, i drugi sadržaji potrebni za duga putovanja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ono što posebno izdvaja futurističko plovilo, opremljeno Wärtsilä Dual motorima, jeste unikatni spoljašnji izgled (tri pravougaona elementa), kao i količina prirodne svetlosti koju propuštaju prozori.

Inspirisan oblakoderima

Centralnom palubom dominira ogromno stepenište, nalik majanskim piramidama, idealno za održavanje prijema i silazak u more. Ispod njih, skrivena je ogromna garaža, u slučaju da posedujete superautomobile, prenosi Autoevolution.

Sam vrh megajahte “rezervisan” je za prostranu terasu, helidrom, kao i više (zatvorenih) bazena s veličanstvenim pogledom.

“Svaki od tri sprata maksimalno koristi prostor za smeštaj gostiju i posade”, objasnio je autor projekta, dodajući da je bio inspirisan oblakoderima i LEGO kockama.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar