PRETNJA RATOM

Na pomolu RAT Kine i Amerike? Svetski mediji bruje o NOVOM SUKOBU velesila

Vežbe su uključivale uništavanje "neprijateljskog" broda i vežbe presretanja raketa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Pixabay

Britanski list “Ekpres” video je pretnju ratom na osnovu vežbi gađanja kineskih brodova, koje su krenule nakon ulaska američkih pomorskih snaga u Južno kinesko more.

Kako piše list, pretenzije Pekinga na region preklapaju se sa interesima šest drugih susednih zemalja. SAD u potpunosti odbacuju interese Kine u ovim vodama, pa neprekidno šalju ratne brodove da slobodno patroliraju u Južnom kineskom moru, navodi se u članku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Čim su američki desantni brodovi “Makin ajlend” i “Somerset” ušli u vode regiona, kineska mornarica je počela vežbe gađanja oružjem velikog dometa. Za manevre se kaže da su bili “neplanirani”. U operaciji su učestvovale sve korvete tipa 056A kineske mornarice – Enši, Junčžou i Guangjuen.

Vežbe su uključivale uništavanje “neprijateljskog” broda i vežbe presretanja raketa. Pored američkih ratnih brodova, nad “spornom teritorijom” preleteli su i američki izviđački avioni, piše “Njuzvik”. Kineski list “Global tajms” je osudio američke akcije i nazvao ih “odmeravanjem snaga”.

Jezivo NOSTRADAMUSOVO proročanstvo: Godina 2024. je ključna, a evo kada počinje TREĆI SVETSKI RAT

SRAMNA PORUKA za Srbiju sa sastanka o Zapadnom Balkanu: “Rusija i Kina vam NISU prijatelji”



Izvor: Tanjug

Komentari (2)

  1. Kinezima porastao apetit, hteli bi da pokore ekonomski svet, i da pokupuju sve sto moze. Za to koriste siromasne zemlje, zeljne kredita, po Okeaniji, Africi i dalje. Ne biraju ni bogate. Momentalno traje verbalni, arogantni ekonomski napad na Australiju. Zaustavili su skoro sav uvoz iz Australije. Prete daljim ekonomskim merama, itd Zele da pokazu na primeru Australije, okolnim zemljama i sire sta ih ceka ako se slucajno usude kao Australija, da traze da se ispita poreklo i nastanak COVID19 virusa.

    Odgovori

Ostavite komentar