Fanovi i “Bitlsi” obeležavaju godišnjicu Lenonove smrti: Cveće za legendu i posebna želja Ringa Stara

"Polje jagoda" je puno cveća

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/John Angelillo /UPI

Pre tačno 40 godina ubijen je Džon Lenon ispred zgrade Dakota u Njujorku. Tada je američki predsednik Ronald Regan izjavio da je to ogromna tragedija, dok su hiljade fanova izašle na ulicu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mediji su tada Lenonovu smrt uporedili sa ubistvom Džona Kenedija i Martina Lutera Kinga. Tada su se fanovi okupili u masovnom broju ispred Lenonove zgrade, palili sveće. Plakali su, pevali i tugovali zajedno. Ceo trg ispred zgrade je bio pun cveća i slika Lenona. Fanovi Lenona još uvek nisu zaboravili, pa su danas masovno ostavljali cveće za muzičara širom Njujorka.

40 godina od ubistva Džona Lenona: Ovako je izgledao poslednji dan čuvenog Bitlsa

Fanovi su danas postavili cveće u memorijalnom parku “Polje jagoda”, koji se nalazi u Njujorškom Central Parku. Trudili su se da ne prave gužvu zbog pandemije koronavirusa. Većina obožavatelja je iskoristila društvene mreže kako bi postavila delove pesama i citate poznatog muzičara. Emotivna je bila i poruka Ringa Stara:

“Tog 8. decembra smo svi morali da se oprostimo sa našim dragim Džonom. Prijatelju, želim ti puno ljubavi i mir. Želim da zamolim sve radio stanice iz celog sveta da danas, u nekom trenutku, puste pesmu “Strawberry Fields Forever” u Džonovu čast.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ringo Starr (@ringostarrmusic)

“Danas je izuzetno tužan dan, ali ja biram da se uz radost sećam najlepših trenutaka sa mojim dragim prijateljem. Džon je toliko radosti i sreće doneo ovom svetu. Uveć ću biti srećan i ponosan što sam znao i radio sa ovakvim divnim čovekom. Volim te”, napisao je Pol Makartni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paul McCartney (@paulmccartney)

Biografija Džona Lenona: Od polja jagoda do ubistva u Njujorku



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar