TUGA

Kakva IGRA SUDBINE: Tika je trebao da glumi čoveka bolesnog od raka, a onda saznao užasne vesti

Proslavljeni srpski glumac Tihomir Tika Arsić preminuo je u 64. godini posle duge i teške bolesti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATAImages

On je imao rak pankreasa koji je metastazirao na jetru. Na vreme je saznao za bolest i odmah se podvrgao terapiji, a ovako je govorio o tom periodu.

– U maju prošle godine sam se pripremao za opskurnu filmsku ulogu čoveka koji umire od raka. Pet meseci sam se pripremao za taj lik, prvi put sam išao u teretanu i trenirao boks. Malo pre početka snimanja, koje je trebalo da traje dva i po meseca i bude vrlo zahtevno, preventivno sam otišao kod lekara na detaljnije preglede.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Kako skoro 20 godina nisam igrao tako veliku ulogu na filmu, mislio sam da je u redu da budem siguran da sam dobro i da neću morati da pravim pauzu. Uradio sam nekoliko skenera i magneta, mada sam bio zdrav i nisam osećao nikakve tegobe. Tako sam slučajno saznao da imam kancer na glavi pankreasa – rekao je glumac i dodao da je odmah krenuo sa terapijama:

– Premda je kancer bio u samom začetku, rešio sam da ne odlažem lečenje. Operisan sam za šest dana. Kada su me iz operacione sale odvezli na intezivnu negu, bio sam u bunilu od anestezije. Moja supruga Jelena je bila pored mene. Kaže da je prvo što sam rekao bilo:

“Ništa od filma.” Nažalost, film nisam snimio, ali na sreću snimio ga je jedan sjajan glumac. Odličan je i upravo se emituje u bioskopima. Što se moje operacije tiče, bila je uspešna.

– Histopatološki nalazi su pokazali da imam izglede za potpuno izlečenje. Lekari su mi čestitali. Žlezde su bile čiste. Nigde nije bilo metastaza i sve je izgledalo dobro. Prevencije radi, određeno mi je da primim dvanaest hemioterapija, jako teških, koje sam ipak odlično podnosio. Krajem februara ove godine trebalo je da odem na kontrolu. Potom je usledio novi šok.

Foto: Printscreen/Youtube

Iako se činilo da je sve u redu, u maju mesecu saznao je da je tumor metastazirao na jetru.

Zbog korone, na kontrolu sam otišao tek šestog maja. Dva dana kasnije su mi rekli da imam metastaze na obe strane jetre. Posle novih hemioterapija kojima sam bio podvrgnut tokom leta, nedavna kontrola je pokazala da se broj metastaza na jetri uvećao, ali njihova veličina ne.

Sada krećem sa trećom turom hemioterapije. Duboko sam svestan činjenice da je ova bolest neizlečiva, ali takođe i toga da život može da se produži, a s obzirom na to da imam za šta i za koga da ga nastavim – za moju porodicu i prijatelje, možda i za šansu da se vratim u profesiju – odlučio sam da se borim – naveo je glumac.

Arsić je otkrio i da tumor ne reaguje na hemioterapije, kao i da ima povišen šećer i da je izgubio dosta kilograma.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar