SKANDAL

ĐILAS organizovao konferenciju za novinare da bi POBEGAO od novinara! (VIDEO)

Dragan Đilas nije suvislo odgovorio ni na jedno pitanje o 35 nekretnina njegovog brata Gojka, već je iskoristio priliku da izvređa novinare i preti im

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook printscreen

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas danas je održao konferenciju za novinare na kojoj nije suvislo odgovorio ni na jedno pitanje Objektiva i drugih novinara o 35 nekretnina njegovog brata Gojka, već je izvređao novinare i zapretio im tužbama, da bi na kraju bukvalno pobegao od naše novinarke!

Naime, u trenutku dok je novinarka Objektiva postavlja pitanje Đilasu, on je šmugnuo iza vrata, ostavivši na njima svog operativca Branka Miljuša kao telohranitelja.

A portal Objektiv postavio je Đilasu suštinsko pitanje: Da li je njegov brat, bilo lično, bilo preko firmi u kojima je bio ili jeste na upravljačkim funkcijama, došao u posed pomenutih nekretnina, ili je stekao materijalnu korist njihovom prodajom?

Takođe, hteli smo da ga pitamo zašto je firma njegovog brata Komodos poslovala u američkom poreskom raju Delaver, ali smo, nakon Đilasovog bekstva, ostali uskraćeni za odgovore.

Pogledajte kako je izgledalo Đilasovo bekstvo od novinara:

Đilas ni u jednom trenutku nije negirao da je reč o 29 nekretnina (u međuvremenu smo otkrili još 6), već je ponovo pokušao da zavara trag, tako što je u vlasništvo nad nekretninama umešao svog parnera Dragoslava Ilića. Na ovaj način je potvrdio da on i njegov brat imaju sofisticiran način da sakriju tokove novca i vlasništva, o čemu je Objektiv već pisao.

Đilas je nakon nipodoštavanja našeg portala i vređanja naše reporterke, koju je posredno optužio da je nepismena, izneo belu tablu kako bi odbranio svoje tvrdnje.

Đilas je potvrdio da deo silnih kvadrata, odnosno sedam od 35 nekretnina o kojima smo pisali, poseduje njegova firma “Multikom”.

“Ostale nekretnine su u zgradi na Savskom vencu čiji je vlasnik Dragoslav Ilić, koji je nekada bio partner sa mnom u firmi i on je vlasnik 14 od tih 20 nekretnina. Ostalih šest takođe nemaju nikakve veze sa Gojkom i sa mnom”, naveo je Đilas, ne osvrnuvši se na dokaze koje je naš portal prethodnih dana iznosio.

On je onda nastavio da vređa novinare, podsmevajući se čak i njihovoj odeći, pa poručio da je onaj koji je pravio spisak “malo nejak sa umom”, direktno vređajući naše novinare koji su došli do ovih saznanja i dokazali ih.

Što se tiče prodaje ispod cene vile na Dedinju bivšem direktoru Krušika, što je prethodilo pokretanju lažne afere Krušik, Đilas je potvrdio da je  kuća kupljena 2011. od strane kompanije Multikom, tačnije ćerke firme Komiti, čiji je direktor Gojko Đilas.

– Prodata je 25. avgusta 2017. za 720.000 evra čoveku čije ime i prezime imate. On je pilot, J. M. su mu inicijali i radi za strane kompanije čitav život. Nikakav direktor Krušika je nije kupio. Šta je on radio sa njom posle godinu dana nikako ne možete da povežete sa mnom – pravdao se Đilas, a onda ipak priznao:

“Komiti firma je 100 vlasništvo Multikoma i moj brat je bio njen zastupnik kada je prodao”.

Đilas je na kraju pretio tužbom svim novinarima koji su izveštavali o ovom slučaju.

Podsećamo da je Objektiv.rs prvi otkrio i objavio podatak da brat Dragana Đilasa poseduje čak 35 nekretnina u Beogradu, a o ovom pitanju raspravljalo se i u Skupštini Srbije. Odgovarajući na pitanja poslanika, predsedica Vlade Srbije tada je obećala da će ovaj slučaj biti istražen.

I predsednik Aleksandar Vučić juče je, odgovarajući na pitanje novinara o ovom slučaju. rekao da će biti vremena da se sve istraži.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar