OTKRIVAMO

Ovo je NEOBORIV DOKAZ: Đilasov brat parama iz poreskog raja kupio vile i zemljište u Beogradu! (FOTO)

Objavljujemo kako je Gojko Đilas novcem stečenim u američkom poreskom raju povećao svoje bogatstvo u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs, E-stock/Miloš Rafailović, Printscreen/Facebook, Printscreen/APR

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pokušao je, dosta nespretno i šturo, da svog brata Gojka izvuče iz nove afere koja je potresla Srbiju, tvrdeći da on nije vlasnik nekretnine na Dedinju.

Ipak, zarad pune istine, Objektiv.rs ekskluzivno objavljuje najnovije i neoborive dokaze kako je zaista Gojko Đilas  preko firme u američkoj državi Delaver, svetski poznatom poreskom raju, a u kom posluju samo najveći svetski tajkuni, uvećao svoj profit i kupovao nekretnine i zemljišta u Srbiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je nakon što je naš portal objavio spisak nekretnina koje poseduje njegov brat Gojko u Srbiji, kao i činjenicu da ima upravljačka prava u firmi “Comodos corporation”, registrovanoj u američkoj državi Delaver, da “njegov brat nema veze sa pomenutom firmom”.

Gojko Đilas; Foto: Facebook

Tu je Dragan Đilas uhvaćen u raskoraku, jer je u zvaničnim podacima sa APR, koji su i danas dostupni svima, stoji da je Gojko Đilas direktor firme i pravni zastupnik predsedništva firme “Comodos corporation”, koja je registrovana na fiktivnim adresama u Delaveru, gde se registruju kompanije stranih državljana čiji je jedini cilj skrivanje tokova novca i izbegavanje plaćanja poreza u zemljama odakle potiču vlasnici.

Foto: Printscreen/APR

Đilasov brat OPASAN TAJKUN: Gojko ima 29 nekretnina u centru Beograda! (KOMPLETAN SPISAK)

Upravo je Gojko Đilas, kao direktor ove firme, sumnjivim novcem iz poreskog raja u Americi kupio vilu na Dedinju u Beogradu u ulici Jevrema Grujića broj 6, ali i građevinsko zemljište površine 1.083 metara kvadratnih, čija je vrednost više stotina hiljada evra.

Foto: Printscreen/APR

U cilju da se do kraja izborimo za istinu u ovoj aferi o kojoj svi pričaju otišli smo korak dalje i utvrdili, da je danas vlasnik vile u ulici Jevrema Grujića firma “Comity Real Estate” čiji je direktor Gojko Đilas. To su takođe zvanični podaci koji su objavljeni na sajtu APR.

Foto: Objektiv.rs

Ovo je PREVARANTSKA ŠEMA kojom se Đilasov brat obogatio i postao vlasnik 29 NEKRETNINA u Beogradu!

Iz toga proizilazi da je Gojko Đilas, kao direktor predstavništva firme “Comodos corporation”, kupio gore pomenute nekretnine na Dedinju, a onda ih prebacio u vlasništvo nove firme “Comity Real Estate” čiji je i danas direktor.

U gore pomenutim podacima jasno se vidi da je Gojko u vreme kada je Dragan Đilas bio na vrhuncu svoje vlasti kao gradonačelnik Beograda vodio firmu u Srbiji, koja je bila registrovana u poreskom raju u Sjedinjenim Američkim Državama i tako sumnjivim novcem kupovao nekretnine i vile po Srbiji.

Posebno je zanimljivo to što su braća Đilas baš tu vilu kasnije putem posrednika ispod cene prodali bivšem direktoru Krušika Mladenu Petkoviću, i to baš uoči pokretanja lažne afere, čiji je krajnji cilj bio satanizacija najviših državnih funkcionera i njihovih porodica. 

Ekipa Objektiv.rs otišla je danas do pomenute adrese kako bi se na licu mesta uverila da li zaista postoji vila i pogledajte fotografije šta smo tamo zatekli. Naime, luksuzna vila na više spratova danas se renovira, primetno je da pored bazena postoje i tereni za basket.

Podsećamo Gojko Đilas je, kako je Objektiv.rs ekskluzivno objavio, vlasnik 29 nekretnina u Beogradu, a čitav spisak pogledajte ovde!

Advokat Ivan Simić za Objektiv.rs objašnjava čitavu šemu po kojoj se osnivaju ofšor kompanije, preko kojih se tajkuni koji stoje iza njih bezobrazno bogate.

– Rezidenti na ofšor destinacijama mogu biti i pravna lica, koja su u ovom slučaju “matice” firme koje najčešće osnivaju ćerke firme u drugim državama. Međutim, porez na dobit kompanije se oporezuje po olakšicama koje nude ofšor destinacije u kojima je “matica” firme i osnovana.

Samim tim, oni koji poseduju ofšor firme plaćaju manji porez i znatno uvećavaju profit, nego što bi to bio slučaj da plaćaju porez u zemljama u kojima im je prebivalište. U pitanju su zaista ozbiljne cifre novca koje se na ovaj način lako stiču – kaže Simić.

Foto: mc.rs

Prema rečima našeg sagovornika, tajkuni vrlo pažljivo biraju ofšor destinacije i obraćaju pažnju na apsolutno sve kriterijume kako bi plaćali što manji porez.

– Gde će osnovati svoju ofšor kompaniju, zavisi od trenutka, odnosno poslovnih pogodnosti koje ovakve destinacije nude. Pored Delavera, među srpskim biznismenima ranijih godina bili su popularni i Kipar, Devičanska ostrva, Kajmanska ostrva, Gibraltar i Malta – ističe Simić.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar