OBJEKTIV OTKRIVA

Ovo je PREVARANTSKA ŠEMA kojom se Đilasov brat obogatio i postao vlasnik 29 NEKRETNINA u Beogradu!

Tajkun Gojko Đilas otvorio ofšor firmu u američkoj državi Delaver, poreskom raju, kako bi platio manji porez i uvećao porez

Foto: Facebook

Rođeni brat Dragana Đilasa, Gojko Đilas, razradio je šemu koja mu je omogućila da stekne enormno bogatstvo i postane kralj beogradskih nekretnina, otkriva Objektiv.

Naime, kao što smo ekskluzivno objavili, Gojko Đilas poseduje čak 29 skupocenih nekretnina u centru Beograda!

Kako je Gojko Đilas uspeo da dođe do tolikog novca? Jedan od načina je, kako Objektiv otkriva, taj što je osnovao ofšor kompaniju “Comodos corporation” u američkoj državi Delaver, svetki poznatom poreskom raju u kom posluju samo najveći svetski tajkuni, da bi iskoristio poreske olakšice i uvećao svoj profit.

Advokat Ivan Simić za Objektiv.rs objašnjava čitavu šemu po kojoj se osnivaju ofšor kompanije, preko kojih se tajkuni koji stoje iza njih bezobrazno bogate.

Advokat Ivan Simić; Foto: mc.rs

– Rezidenti na ofšor destinacijama mogu biti i pravna lica, koja su u ovom slučaju “matice” firme koje najčešće osnivaju ćerke firme u drugim državama. Međutim, porez na dobit kompanije se oporezuje po olakšicama koje nude ofšor destinacije u kojima je “matica” firme i osnovana.

Samim tim, oni koji poseduju ofšor firme plaćaju manji porez i znatno uvećavaju profit, nego što bi to bio slučaj da plaćaju porez u zemljama u kojima im je prebivalište. U pitanju su zaista ozbiljne cifre novca koje se na ovaj način lako stiču – kaže Simić.

Prema rečima našeg sagovornika, tajkuni vrlo pažljivo biraju ofšor destinacije i obraćaju pažnju na apsolutno sve kriterijume kako bi plaćali što manji porez.

Foto: Youtube printscreen/N1

– Gde će osnovati svoju ofšor kompaniju, zavisi od trenutka, odnosno poslovnih pogodnosti koje ovakve destinacije nude. Pored Delavera, među srpskim biznismenima ranijih godina bili su popularni i Kipar, Devičanska ostrva, Kajmanska ostrva, Gibraltar i Malta – ističe Simić.

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar