Najavljen bogat program: Obeležava se Dan Muzeja Jugoslavije

Održaće se od 28. novembra do 2. decembra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Mikulas Prokop

Dan Muzeja Jugoslavije ove godine će biti obeležen nizom programa od 28. novembra do 2. decembra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U subotu, 28. novembra, program će biti u znaku obeležavanja 75 godina od kraja Drugog svetskog rata. Od 14 časova publika će na jutjub kanalu Muzeja moći da prati prenos vođenja kroz kustoske intervencije, koje su na stalnoj postavci realizovane upravo ovim povodom.

Klod Mone je jedan od najvoljenijih slikara: Ovo je jedini video na kome se vidi čuveni umetnik (VIDEO)

Kustosi će približiti publici predmete koje su izdvojili i kroz njih će akcentovati konkretne istorijske trenutke i važne društvene pojave iz ovog perioda. U nedelju 29. novembra u 13 časova publiku očekuje autorsko vođenje kroz aktuelnu izložbu dokumentarnih fotografija “TANJUG javlja, rat je završen”.

Istog dana od 19 časova na jutjub kanalu Muzeja Jugoslavije svi zainteresovani moći će da prate diskusiju “Sloboda narodu!”.

Tajna “Američke gotike”: Znate li ko su muškarac i žena na slici?

Na sam rođendan Muzeja, u utorak, 1. decembra od 19 časova publika će na muzejskom jutjub kanalu moći da prati nastup poznatog beogradskog sastava “Fish in Oil” iz Muzeja Jugoslavije, a oni će ovom prilikom izvesti poseban repertoar jugoslovenskih revolucionarnih pesama.

Obeležavanje ovogodišnjeg Dana Muzeja, završava se 2. decembra otvaranjem izložbe “Alan Ford trči počasni krug”. Biće prikazana 152 originalna crteža iz ranog perioda (1969-1975), iz vremena kada je na izradi stripa radio prepoznatljivi italijanski autorski dvojac Magnus-Bunker, kao i tri naslovna crteža Paola Pifarerija.

Povratak kući Marine Abramović: Uskoro domaća premijera filma o čuvenoj umetnici (VIDEO)

Prilikom posete Muzeju obavezno je poštovanje svih trenutno važećih mera za sprečavanje i suzbijanje korona virusa.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar