Čudo u kolima Hitne pomoći: Žena se porodila u toku vožnje, a to je tek deo priče!

Upravo u vozilu Službe hitne medicinske pomoći na svet je došla jedna devojčica, živa i zdrava

Foto/Pixabay/Andrzej Rembowski

U vozilu hitne, u krugu teslićkog Doma zdravlja, rođena je devojčica. Zdravstveni radnici Službe hitne medicinske pomoći reagovali su brzo i dali sve od sebe.

Upravo u vozilu Službe hitne medicinske pomoći na svet je došla jedna devojčica, živa i zdrava. Potom su majka i beba transportovane u dobojsku bolnicu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tako je ova priča imala srećan kraj, odnosno srećan početak. I to nije prvi put. Od 2003. godine Teslić nema porodilište. Najbliže je ono u Doboju, na oko 30 kilometara od ove opštine. A, kada nema vremena za čekanje i vožnju do dobojske bolnice, na prvi poziv svi su spremni. Na nogama su i lekari, i vozači, a u hitnu stižu babice. Žene heroji, sa iskustvom, one koje su nekada radile u teslićkom porodilištu.

“Ja sam imala više puta da obavim porod, ne jednom, već više puta u sanitetu. Mislim i moje kolegice, Borka i pokojna Savica, nažalost. Taj plač deteta je ovde uneo puno snage, hrabrosti i daljeg entuzijazma za rad u ovoj službi”, priča Sabina Markočević, babica i medicinski tehničar Dom zdravlja “Sveti Sava” u Tesliću.

“Sve je bilo hvala Bogu dobro, prebacili smo nju i dete u Doboj i dobro je sve”, priča Aleksandar Malivojević, vozač Hitne medicinske pomoći DZ “Sveti Sava”, Teslić.

A plač bebe stigao je baš tih dana kada je Savica Lazić, jedna od babica iz teslićkog Doma zdravlja, izgubila životnu bitku sa korona virusom. Tako su zdravstveni radnici dan započeli u suzama, a završili sa osmehom.

Kažu, sve to ima svoju simboliku.

“Ovom prilikom bih da se zahvalim Borki Stojčević, kao i našoj babici Sabini, koja je kao Borka, obavljala te zadatke dosta puta pre. (REZ) Takođe, ovomprilikom bih spomenuo babicu, koja nas je prevremeno napustila. I ona je obavljala ove teške zadatke, a napustila nas je dan ili dva pre”,  kaže Saša Radešić, načelnik Službe hitne medicinske pomoći Dom zdravlja “Sveti Sava” Teslić.

Izvor: Blic

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar