“Muzikom kroz muzej”: Najavljeni besplatni onlajn koncerti

Prvi koncert će se održati 30. novembra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/ David Beale

Istorijski muzej Srbije i udruženje “Unica art” organizuju niz besplatnih lajvstrim koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa “Muzikom kroz muzej”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prvi koncert će se održati 30. novembra  u 13 časova. Koncert kamernog ansambla “Duo perfetto”, koji čine Vesna Jansens, violinistkinja, i Dušan Stojanović, violončelista, zainteresovani građani će biti u prilici da prate uživo na Jutjub kanalu i društvenim mrežama Istorijskog muzeja Srbije.

Legenda za kojom još uvek tugujemo: Evo šta je Fredi Merkjuri govorio o fanovima u Jugoslaviji

Na programu su dela kompozitora Ludviga van Betovena, Smiljane Vlajić i potpuri popularnih minijatura Johana Bramsa, Astora Pjacole, Džordža Geršvina, Skota Joplina i Frica Krajslera, a osobenost ovog koncerta, kao i narednih planiranih do kraja godine (9. i 23. decembar), je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

“Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa “Muzikom kroz muzej”. Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom KOVID-19, Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti prevashodno usmeriti na organizovanje besplatnih lajvstrim sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe”, kažu iz ovog muzeja.

Postoji li nešto što Meril Strip ne zna da radi? Poznata glumica postala reperka u novom filmu (VIDEO)



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar