Olakšavaju DISANJE i uklanjaju toksine: Najdelotvornije namirnice za otporna i zdrava PLUĆA

Imaju veoma pozitivan efekat na ceo organizam, a posebno na respiratorni sistem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/mdjaff

Vazduh koji dišemo je u ovom periodu dosta zagađen, a njegovo zagađenje može vrlo loše da utiče na naše celokupno zdravlje, a naročito na respiratorni sistem.

Sada moramo da obratimo još više pažnje na naša pluća, s obzirom na situaciju sa koronavirusom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Treba da znate da određena hrana može da pomogne organizmu da bude otporniji na štetne efekte zagađenja.

Lekari preporučuju hranu bogatu antioksidansima, kao i onu koja ima antiupalna svojstva, koja može da pomogne pri detoksifikaciji pluća i zaštititi ih od zagađenja.

Evo koje namirnice su najbolje za zdrava i otporna pluća.

Foto: Pixabay/congerdesign

Đumbir

Odličan kućni lek za lečenje kašlja i prehlade je đumbir, koji je poznat po svojim antiupalnim svojstvima. Đumbir pomaže pri uklanjanju toksina iz respiratornog sistema, bogat je vitaminima i mineralima poput magnezijuma, kalijuma, beta-karotena i cinka, a sve to pomaže u održavanju zdravlja pluća.

Foto: Pixabay/cgdsro

Kurkuma

Ova namirnica pomaže u smanjenju upale i respiratornih poteškoća. Aktivni sastojak u kurkumi prirodno čisti pluća, a pomaže i u građenju imuniteta i detoksikaciji tela. Kurkuma može da se koristi u sirovom obliku ili u prahu, kao i da se koristi uz mleko, salatu, smutije i ostalo.

Foto: Pixabay/Steve Buissinne

Med

Med je prirodni zaslađivač,a pored toga je i veoma zdrav i popularan zbog antibakterijskih svojstava koje pomažu osobama sa respiratornim problemima. Med pomaže u čišćenju dišnih puteva i čuva zdravlje pluća. Kašika meda i čaša tople vode čiste pluća i pomažu u oporavku od prehlade i kašlja.

Foto: Pixabay/Free-Photos

Beli luk

Beli luk sadrži alicin koji deluje kao antibiotik i leči respiratorne infekcije. Rešava problem zapušenosti disajnih puteva i pomaže u smanjenju upale. Takođe, može da bude izuzetno koristan i astmatičarima.

Foto: Pixabay/JillWellington

Zeleni čaj

Ovaj čaj je delotvoran za mršavljenje i smanjenje upale, a slobodno možete da ga pijete i dva puta dnevno. Na taj način ćete zaštiti vaša pluća i disajne puteve, ali i ceo organizam.



Izvor: Objektiv.rs, Klix.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar