OBJAVLJENO

Moskva uzvratila UDARAC: Britanskim zvaničnicima ZABRANJEN ulazak u Rusiju

Velika Britanije je 6. jula uvela lične sankcije za 25 građana Rusije za koje London tvrdi da su umešani u zloupotrebu ljudskih prava

Foto: Pixabaz.com/LENA15

Rusija je uvela zabranu ulaska u zemlju za 25 zvaničnika Velike Britanije, kao odgovor na slične mere koje je Britanija preduzela ranije, saopštila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– U odgovoru na neprijateljske akcije vlasti Velike Britanije i na osnovu principa reciprociteta, ruska strana je donela odluku da uvede lične sankcije za 25 britanskih zvaničnika kojima je zabranjen ulaz u Rusku Federaciju – navodi se u saopštenju Zaharove.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U vezi sa tim, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova još jednom je pozvala britanske vlasti da obustave neopravdane konfrontacije sa Rusijom, prenosi TAS S.

– Svaki neprijateljski korak biće praćen neizbežnim proporcionalnim odgovorom – upozorila je Zaharova.

Velika Britanije je 6. jula uvela lične sankcije za 25 građana Rusije za koje London tvrdi da su umešani u zloupotrebu ljudskih prava.

Evropa pred svima oduvala Ruse! Brisel objavio sankcije Moskvi zbog Navaljnog, evo ko je na crnoj LISTI 

Na listi se nalaze direktor ruskog Istražnog odbora Aleksandar Bastrikin, zamenik tužioca general Viktor Grin, bivši zamenik ministra unutrašnjih poslova Aleksej Aničin, sudije, istražitelji i zvaničnici iz ministarstva unutrašnjih poslova.

Za ove osobe uvedena je zabrana ulaska na teritoriju Velike Britanije i vođenja poslova u njoj, a sva njihova imovina u ovoj zemlji, ukoliko takvu poseduju, biće zamrznuta.

Izvor: Tanjug

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar