FIFA primorana da neke stvari odradi prvi put: Najboljima ipak nagrade, ali na neobičan način

Svečana dodela nagrada FIFA The Best, prvotno zakazana za septembar, a odložena zbog pandemije koronavirusa, održaće se u virtualnom obliku 17. decembra, objavila je u petak FIFA

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Marcio Machado / Zuma Press / Profimedia

Naslednici Lea Mesija i Megan Rapino, koji su dobili nagrade prošle godine u milanskoj La Skali, dobiće pehar nalik na Zlatnu loptu, budući da je ove godine otkazana i nagrada koju u decembru obično dodeljuje magazin Frans fudbal.

“Nakon sigurnog nastavka fudbalskih takmičenja, zahvaljujući mešavini napornog rada i solidarnosti u našem sportu, fudbal je mnogima bio redak izvor utehe i radosti, pa je važno da FIFA poštuje ova dostignuća u tom pogledu u ovoj vanrednoj godini “, objasnila je FIFA u saopštenju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Uz nagrade za fudbalera i fudbalerku godine, FIFA će dodeliti i one za najboljeg golmana i trenere muških i ženskih ekipa, kao i nagradu “Ferenc Puškaš” za najlepši gol i priznanje za fer-plej.

Pobednike će odabrati glasovi kapitena i trenera nacionalnih timova, grupe od više od 200 sportskih novinara, kao i navijača putem putem interneta od 25. novembra do 9. decembra.

Glavna priznanja u fudbalu ove godine je dosad dodelila UEFA, koja je 1. oktobra “okrunila” poljskog napadača Roberta Levandovskog, pobednika Lige šampiona sa Bajernom iz Minhena, kao i Dankinju Pernil Harder, za najbolje.

Kakav maler za Jovića: Srpski centarfor pozitivan na koronavirus



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar