Ostatke hrane obavezno treba staviti u frižider.
Pre toga, hranu, naravno, treba da zaštitite nečim.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Ukoliko ne iskoriste plastične kutije, većina domaćica posegne za aluminijumskom folijom.
Jednostavna je za korišćenje i sve što je potrebno jeste da tanjir, u kojem se nalazi hrana, obložite njome.
To, međutim, nije dobro rešenje.
Istraživanja su pokazala da je ovakav način čuvanja jela štetan.
Naime, neke bakterije ostaju na namirnicama i nakon kuvanja, a mrvice hrane na sobnoj temperaturi su odlična podloga za ove mikroorganizme koji se brzo razmnožavaju.
Ukoliko jelo prekrijete aluminijumskom folijom, ostavljate dovoljno vazduha bakterijama koji pogoduje njihovom razmnožavanju.
Ukoliko želite da sačuvate hranu, ostavite je u neku od plastičnih posuda.
Komentari (0)