Ivan Bekjarev sa kolegama sa klase: Prepoznajete li sve glumačke legende sa fotografije?

Fotografija je nastala 1967. godine

Foto: Printscreen/Facebook/Istorijski zabavnik

Društvene mreže je obišla i rastužila fotografija studenata FDU-a iz 1967. godine. Na njoj možemo da vidimo Ivana Bekjareva i njegove kolege na samom početku karijere. Da li ih prepoznajete sve?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na slici možete da vidite studente Fakulteta dramskih umetnosti, klasa iz 1967. godine. Na fotografiji se vide Tanasije Uzunović, Josif Tatić, Dušan Đurić, Branko Cvejić, Gojko Šantić, Đurđa Cvetić, Ivan Bekjarev i Svetlana Bojković.

Tuga: Preminuo Ivan Bekjarev

Tanasije Uzunović je rodom iz Niša. Pozorišnu akademiju je završio u klasi profesorke Ljiljane Krstić. Igrao je u preko 50 filmova i TV serija, našoj publici je najpoznatiji po ulozi Rajka Maleševića u seriji “Moj rođak sa sela”. Josif Tatić (1946-2013) je bio iz Novog Sada. Publika ga najviše pamti po ulogama u serijama “Jataganci”, “Bolji život” i “Grlom u jagode”.

Na slici možemo da vidimo i Dušana Đurića (1939-1969), o je bio član ansambla JDP-a, nažalost, preminuo je u saobraćajnoj nesreći samo dve godine nakon što je ova fotografija nastala.

Čuveni Branko Cvejić je od 1969. stalni član postave JDP-a. Igrao je brojne uloge u filmu i na televizija, ali publika ga je najviše volela u ulozi Baneta Bumbara. Pored njega je Gojko Šantić iz Mostara. Istaknuti je član JDP-a.

Proslavio ga je “Bolji život”: Da li znate koju ulogu je Ivan Bekjarev smatrao svojom najboljom?

Na fotografiji možemo da vidimo i Đurđu Cvetić (1942-2015), bila je talentovana glumica, takođe članica postave Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Ovoj klasi je pripadala i Svetlana Bojković. Jedna je od naših najčuvenijih glumica. Treba istaći njene uloge u ostvarenjima: “Pas koji je voleo vozove”,”Halo taksi”, “Bolji život”, “Smrt gospođe ministarke”, “Srećni ljudi” “Porodično blago”.

U samom centru je veliki Ivan Bekjarev (1946-2020), na samom početku karijere. Prvu ulogu je odigrao u kultnom filmu “Bokseri idu u raj”. Više od 150 uloga je odigrao u pozorištu i nekoliko desetina na televiziji i filmu, jedan je od najznačanijih glumaca naše zemlje.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar