Da li će neko od njih naslediti Tumbakovića? Četiri imena se spominju kao najozbiljniji kandidati

Neuspeh je izazvao reakcije kakve bi za posledicu mogle da imaju otkaze i ostavke čelnih ljudi u srpskom fudbalu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: fss.rs

Već smo pisali o tome da se najverovatnije spremaju otkazi i ostavke ljudima na čelnim pozicijama u srpskom fudbalu, od Slaviše Kokeze do Ljubiše Tumbakovića.

Ovakva razmišljanja i predpostavke su rezultat neuspeha protiv Škotske, odnosno nemogućnost naše reprezentacije da se posle 20 godina plasira na EURO.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zbog svega toga čini se da bi Srbija mogla da ostane bez selektora po 14. put od 2000. godine, a već se razmišlja o imenu njegovog naslednika.

Najviše se među fudbalskim svetom pominju imena Miodraga Božovića popularnog “Grofa, Vladana Milojevića, Sava Miloševića i Dragana Stojkovića “Piksija”.

“Grof” je jedno od mogućih rešenja pre svega zato što izgleda kao da se zasitio klupskog fudbala, a selektorski posao mogao bi to da promeni.

Harizma i srčanost koja je nedostajala Tumbakoviću, za Božovića verovatno ne bi predstavljala problem.

Sa druge strane tu je još jedan bivši trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, koji se ne osaeća najbolje u Saudijskoj Arabiji.

Rezultati koje je beležio sa crveno-belima u Evropi prethodnih sezona svakako pokazuje da je u pitanju dokazani stručnjak.

Doskorašnji trener Partizana, Savo Milošević, je možda najmanje realna opcija pošto je sam nedavno izajvio da će se distancirati od srpskog fudbala.

Ipak, njegova nepredvidivost mogla bi da promeni njegovu prvobitnu odluku, pre svega zato što će izvesno doći do promena u FSS-u.

Na kraju krajeva čovek koga svi sanjaju na klupi reprezentacije Srbije, Dragan Stojković “Piksi”.

On je nekoliko puta u prošlosti već bio velika želja saveza, ali nijednom nije došlo do dogovora.

Možda je ključna stvar koja bi “Piksija” gurnula u prvi plani ispred ostalih kandidata jeste činjenica da bi izazvao ogromno starahopoštovanje kod igrača.

Naravno, pored ova četiri imena pominju se imena Veljka Paunovića, Ivana Jovanovića, Nenada Lalatovića, Slaviše Jokanovića, a čak i Nemanje Vidića.

ČISTKA i velike promene u srpskom fudbalu: Prvo ODLAZI Kokeza, pa za njim TumbakovićIzvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar