ZANIMLJIV DUEL

TURBULENTAN meč: Partizan zaključao reket u poslednjem delu i stigao do pobede u Zagrebu (VIDEO+FOTO)

Crno-beli pobedili su Cibonu 82:75

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: aba-liga.com

Košarkaši Partizana pobedili su večeras Cibonu 82:75 u Zagrebu u 7. kolu regionalne ABA lige.

Partizan je u Draženovim domu odigrao sa mnogo oscilacija, vodio je sa 15 poena prednosti, dozvolio domaćinu da se serijom 20:5 vrati u meč i da povede u trećoj četvrtini, ali su na kraju izabranici Saša Filipovskog uspeli da trijumfuju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Beogradski tim sada ima četiri pobede i tri poraza, dok Cibona ima skor od 2-5.

Hvala vam što ste pratili tekstualni prenos košarkaške utakmice ABA lige, Cibona – Partizan na portalu objektiv.rs. 

Partizan je briljantno otvorio poslednju četvrtinu i došao do prednosti 71:65. Cibona ništa ne pogađa što Partizan koristi i odlazi na +10 (75:65). Prvim poenima Novice Veličkovića, Partizan je otišao na + 15 (80:65). Gotovo tri minuta Partizan nije postigao poene, ali se to na svu sreću nije odrazilo na konačan rezultat pošto su crno-beli na kraju trijumfovali u Zagrebu 82:75.

ČETVRTA ČETVRTINA: 

Cibona je fenomenalno otvorila ovaj deo igre i potpuno se vratila u meč. Posle četiri minuta igre u trećem delu na semaforu je pisalo 53:52 za Partizan, a poenima Drežnjaka sa linije penala Cibona je povela 54:53. Bundović pravi velike probleme odbrani crno-belih, Tomas je napravio četvrti faul i izašao iz igre, a Cibona je stigla do +5 (60:55). Partizan je posle toga napravio seriju 7:0 i trojkom Pejdža preokrenuo rezultat u svoju korist 62:60. Poenima Pejdža u završnici trećeg dela, crno-beli su u poslednji deo igre uspeli da uđu sa +2 (67:65).

TREĆA ČETVRTINA:

Krenuo je Partizan silovito u drugom delu i serijom 8:0 stigao do ogromne prednosti 35:21, tako da je trener Cibone zatražio minut odmora. Uzvratila je Cibona i smanjila na 35:27. Na četiri minuta pre kraja poluvremena Partizan se kosem Mike ponovo odvvojio kada je bilo 40:31. Do kraja poluvremena crno-beli su diktirali tempo igre, trojkom Dangubića na dva minuta do kraja Partizan je imao +15, a na kraju druge četvrtina rezultat je glasio 50:40 za tim iz Beograda.

DRUGA ČETVRTINA:

Cibona je bolje otvorila duel povela 5:1, Partizan uzvratio serijom 7:0 pa je trener domaćeg tima morao da zatrazi minut odmora.

Nakon pauze Drežnjak je sa 5 vezanih poena doneo Ciboni prednost 10:8.

Smenjivale su se trojke na obe strane Partizan je bio bolji i rešio prvi deo igre u svoju korist 27:21.

PRVA ČETVRTINA:

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos košarkaške utakmice ABA lige, Cibona – Partizan.

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski, pred duel sa Cibonom rekao je da se njegov tim maksimalno i sa oprezom sprema za meč.

“Cibona ima dobrog, iskusnog trenera, koji veoma dobro radi svoj posao. U ekipi imaju mnogo mladih i perspektivnih igrača. Igraju vrlo brzu košarku, u napadu koriste mnogo “pik end rola” sa velikom širinom. Poštujemo ih i spremamo se maksimalno za njih, sa velikim oprezom i koncentracijom”, izjavio je trener Filipovski.

Posle šest kola u regionalnom takmičenju Partizan ima tri pobede i tri poraza, a Cibona dve pobede i četiri poraza. Crno-beli u ovaj duel ulazi odmoran s obzirom na to da utakmica protiv Venecije u okviru Evrokupa nije odigrana.

Košarkaši Partizana gostuju u Zagrebu ekipi Cibone, u meču sedmog kola ABA lige.

Miloš Dreković

Laskava nagrada za Srbina: Lučić ponovo proglašen za NAJKORISNIJEG igrača Evrolige (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar