VAKCINACIJA

Ohrabrujuće reči doktora Kona: Otkrio VAŽNE informacije o vakcini

"Mi imamo najviši stepen bezbednosti kada je u pitanju novi lek ili vakcina i to će sve morati da se ispoštuje", rekao je Kon

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Dušan Milenković

Imamo Nacionalni institut za imunizaciju, to je novo telo koje će biti zaduženo i koje će raspisati hitnu vakcinaciju. To će se vrlo brzo desiti, kazao je epidemiolog Predrag Kon.

On je rekao da ne zna detalje oko vakcine, ali da pred kraj godine stiže, što je vrlo ohrabrujuće.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Doktor Kon otkrio: Ove NOVE MERE je predložio Krizni štab 

„Posle će stizati u turama. Mi imamo najviši stepen bezbednosti kada je u pitanju novi lek ili vakcina i to će sve morati da se ispoštuje. Prvo će krenuti imunizacija lekara što je i najlogičnije. Posle zdravstva ide vojska i policija i to je jedino što znam da je za sada logično i prioritet. Ali to je tek plan, a Ministarstvo zdravlja treba da raspiše imunizaciju“, objasnio je Kon.
On je naveo da zna ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, a to je da nam je pripalo kao mogućnost da dobijemo vakcinu u tim prvim raspodelama.

„Takođe, nam pokazuje da smo jako blizu okončanje jer dobijamo još jedno oružje osim maski i pranja ruku, koje treba da počnemo da iskoristimo“, zaključio je on, prenosi “Blic”.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar