Šta li su mislili? Još jedna skandalozna restauracija u Španiji (VIDEO)

Uništena je statua u gradu Palensija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Ruptly

Španiju potresa još jedan umetnički skandal. Javnost su šokirale užasne resturacije Isusa (“Ecce Homo” od pre nekoliko godina), kao i Muriljove Bogorodice (ranije ove godine), a sada je svet obišla slika resturirane skulpture na jednoj od najznačajnijih zgrada u gradu Palensija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Skulptura se nalazi na zgradi u centru grada, pretpostavlja se da je prvobitno nastala 1919. godine. Užasna restauracija se, prema izjavama građana, desila još 2012. godine, ali je tek sada privukla pažnju javnosti. Lokalni umetnik Antonio Kapel je primetio ovu grozotu na fasadi blizu svoje zgrade, i sliku odlučio da postavi na svoj Fejsbuk.

Još jedna užasna restauracija u Španiji: Uništili sliku jednog od najznačajnijih svetskih slikara

Još uvek se ne zna ko je radio na fasadi zgrade i čijih je ovo ruku delo. Umetnička zajednica u Španiji je zgrožena i zahtevaju strože kazne i kontrolu pri restauraciji svih umetničkih dela.

Na ovoj fasadi u Palensiji se nalazila žena sa osmehom, a sada građani kažu da liči na delo nekog deteta ili na Donalda Trampa. Nakon što su lokalne televizije objavile vest hiljade turista i građana se okupilo u Palensiji da vidi ovaj fenomen.

Tajna “Američke gotike”: Znate li ko su muškarac i žena na slici?



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar