Preminuo Mirko Babić: Veliki glumac koga smo obožavali u seriji “Selo gori, a baba se češlja”

Vest je objavio glumac Radoš Bajić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Jovanaaaaaa8

Čuveni srpski glumac Mirko Babić preminuo  je u 72. godini, a tužne vesti saopštio je njegov kolega Radoš Bajić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Osvanuo je težak, tužan i veoma sumoran dan. Srbija je ostala bez još jednog velikog čoveka. Napustio nas je moj brat, veličanstveni glumac i odani prijatelj, prvak drame Narodnog pozorišta “Joakim Vujić” u Kragujevcu, prvak dobrote, plemenitosti i lepote. Naš dragi Mirko. Ne zna se – da li je bio veći i bolji umetnik ili čovek? Rekao bih – bio je i jedno i drugo. Jedinstven, grandiozan i neponovljiv- Nemoj da se ljutiš  i počivaj u miru dragi moj Dragojlo”, napisao je Bajić.

 

Publika ga je obožavala u domaćoj seriji “Selo gori a baba se češlja”, u kojoj je Mirko igrao Dragojla. Pored te uloge, Mirko Babić je od početku svoje karijere imao zapažene uloge u brojnim televizijskim serijama i filmovima.

Neki od filmova i serija u kojima je igrao su i : ” Stići pre svitanja “, ” Vruć vetar ” ( uloga sudskog izvršitelja ), ” Dr ” iz 1984. godine ( uloga dr Milorada Cvijovića, koja je u kasnijim ekranizacijama ove Nušićeve komedije bila poverena i Branislavu Lečiću ), ” Kraj dinastije Obrenović ” ( uloga majora Milosava Živanovića ), ” Moj rođak sa sela ” ( uloga Marka ), ” Ravna gora ” ( uloga Obrada ) i mnoge druge. Bio je prvak drame Knjaževsko-srpskog teatra i pre tri godine je proslavio 45 godina rada u pozorištu.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar