KROZ OBJEKTIV

Bili smo na NAJLEPŠEM VIDIKOVCU u Srbiji: Pogled sa njega oduzima dah! (FOTO+VIDEO)

Jedna od naših najlepših planina krije mnoga iznenađenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Ivan Marinković

Divčibare su već dugo jedna od najposećenijih planinskih destinacija u Srbiji. Zanimljivo je što većina populacije misli da je Divčibare ime planine, a to je zapravo samo naziv naselja na planini Maljen.

Nadmorska visina na kojoj se nalazi turističko naselje, od oko 1000 metara, čini ovo mesto jednako privlačnim i zimi i leti, jer ovdašnja klima deluje blagotvorno na različite bolesti. Onima koji više vole zimu i skijanje su na raspolaganju 2 staze za odrasle, kao i posebne staze za decu i početnike.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Na lokalnoj pijaci možete pronaći obilje organskih proizvoda, tipičnih za valjevski kraj. Među njima su čuveni slatko od kupina, rakija od kantariona, sok od ribizli, kao i nezaobilazni kajmak i pršuta, a u planu je podizanje i nove etno-tržnice.

Ono što vam od srca preporučujemo da probate, i što je jedinstveno za ovo mesto, je frape od maline – voćke koja je širom sveta proslavila zapadnu Srbiju.

Foto: Objektiv.rs/Ivan Marinković

Na najlepšoj od takozvanih „Valjevskih planina“, nalazi se i, po izboru turista najlepši vidikovac u Srbiji, pod imenom Paljba. Sa njega pogled puca prema grebenima Kablara, Povlena, Zlatibora i Tare, a kada je vedro vidi se čak i Durmitor.

Šta smo još zabeležili u poseti Divčibarama – pogledajte u videu:

Novinar i snimatelj: Ivan Marinković

Montaža: Stefan Kojić



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. I ja se tako osecam kao da sam na nekoj planini, od kada sam nabavila fotokataliticki precoscivac vazduha. Nema bojazni ni od pozitivnih ni od zagadjenog vazduha, sedim u stanu i udisem cist vazduh kao da sam i ja na nekom vidikovcu.

    Odgovori

Ostavite komentar